BRŽAN O PRVI POTRJENI OKUŽBI V MOK: "Vsi, ki so bili z obolelim v stiku, so doma, delovni prostori pa dezinficirani"

Koper

Župan Kopra Aleš Bržan je popoldne preko družbenega omrežja Facebook sporočil, da so prvi potrjen primer okužbe s koronavirusom zabeležili tudi na Mestni občini Koper (MOK). "Vsi, ki so bili z okuženim v stiku, so doma, delovni prostori, v katerih se je zadrževal, pa dezinficirani," je zapisal župan.

Kot je pojasnil koprski župan, ga je o prvem potrjenem primeru okužbe z novim koronavirusom v Mestni občini Koper danes obvestil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Gre za enega izmed uslužbencev MOK. Vsi, ki so bili z njim v stiku, so doma, delovni prostori, v katerih se je okuženi zadrževal, pa dezinficirani, je na družbenem omrežju zagotovil župan. "O okužbi so seznanjeni tudi vsi njegovi sodelavci in sodelavke, stikov z zunanjimi strankami pa v zadnjih dneh ni imel," je pojasnil Bržan.

Ob tem je občanke in občane vnovič pozval, naj dosledno upoštevajo vse preventivne ukrepe za preprečitev okužbe s koronavirusom Covid-19 in spoštujejo navodila, kako ravnati v primeru suma okužbe. "Ob tem pa vas prosim še za strpnost do prebivalcev, ki so zboleli," je še dodal.

Nacionalni inštitut za javno zdravje me je danes obvestil o prvem potrjenem primeru okužbe z novim koronavirusom v...

Objavil/a Aleš Bržan dne Petek, 13. marec 2020

Da imamo novega obolelega na Obali, nam je potrdila tudi strokovna vodja Zdravstvenega doma Koper Ljubica Kolander Bizjak. "Epidemiolog je na delu, išče morebitne kontakte," je povedala zdravnica in poudarila, da je oboleli ravnal povsem v skladu z navodili, ki so v javnosti: "Se pravi, da je poklical svojega izbranega zdravnika, mu povedal, kaj se dogaja in je bil pravilno napoten na odvzem brisa."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
monty |  13 .03. 2020 ob  19: 34
Gotovo. Tako začne. Okuženi bodo naraščali v roku 7-10 dni.
Koper |  13 .03. 2020 ob  17: 49
18
Lepo je slišat,da je ravnal v skladu z pravili.Koperska občina je majhna.Vsak od nas lahko zboli.Prav bi bilo da bi vsak ki zboli takoj povedal s kom je bil v lontaktu.Tako se prepreči večje širjenje.
Upamo,da še trgovski center zaprejo.To je še edino gojišče virusa v Kopru.
Zbolelemu pa,čim prejšnje okrevanje.