BRUTALNOST ŠPANSKE POLICIJE: Udaril je žensko zavito v katalonsko zastavo sredi ulice! (VIDEO)

Svet

Zaradi nemirov, ki so ta teden v Kataloniji izbruhnili po obsodbi devetih katalonskih voditeljev zaradi vstajništva in zlorabe javnih sredstev, je zdravstveno oskrbo potrebovalo 579 ljudi, je sporočila katalonska ministrica za zdravje Alba Verges, poroča katalonska tiskovna agencija Catalan News. Štirje so oslepeli na eno oko.

Skupno so v bolnišnično oskrbo sprejeli 14 ljudi, ki so bili poškodovani med nočnimi protesti. Eden od teh je policist, ki je še vedno v kritičnem stanju. Stanje ženske, ki je bila v kritičnem stanju zaradi hude poškodbe možganov, se je izboljšalo, a je še vedno resno.

Objavil/a Josep Grané Gés dne Petek, 18. oktober 2019

Ministrica za zdravje je glede delno oslepljenih dejala, da je nemogoče dokazati, da se je to zgodilo zaradi gumijastih nabojev, ki so jih izstrelili policisti, a dodala, da je "jasno, kaj se v teh dneh dogaja". Prav tako je obsodila uporabo takšnih represivnih sredstev, saj da jih je katalonski parlament prepovedal. "Mislim, da jih ne bi smeli več uporabljati, želimo policijo 21. stoletja," je še dodala.

THIS VIDEO shows what has also happened in Catalonia. Many doesn't like to see it, because it doesn't match the reality they themselves believe in. But this video just shows what happened. You can tell me that I am an idiot because I share this with the world. But it doesn't change the fact, that this video is reality - and you maybe just discovered, that your reality isn't. The Catalan protesters are throwing things at the police... But is this reaction normal in a democratic country? Is this how the police should react? (Try to interact like a democratic citizen)

Objavil/a Nils Gísli dne Sobota, 19. oktober 2019

V soboto zvečer je bilo v Barceloni razmeroma mirno, z nekaj izjemami. Skupina mladih protestnikov je zanetila požar blizu sedeža policije v Barceloni, nato pa so jih policisti razgnali s solzivcem. Požare so zanetili tudi na trgu Plaza de Catalunya blizu priljubljene ulice Rambla, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Regionalna policija, ki je celo noč prečesavala mesto, je prek Twitterja sporočila prebivalcem, naj ne hodijo v središče mesta.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija