BRUTALNO OBNAŠANJE SLOVENSKIH VOJAKOV: Pretepla 24-letnika, natakarico zgrabil za vrat, udaril in grozil

Kronika

O pretepu, do katerega je prišlo 16. novembra letos v vasi Selce pri Pivki in v katerega so bili vpleteni vojaki, smo že poročali. Policijska preiskava je razkrila, da gre za 30-letnega in 28-letnega vojaka, ki sta pretepla 24-letnika. Udarcev je bila deležna tudi natakarica v lokalu.

Cela zgodba se je začeli odvijati 16. novembra letos, okoli 2. ure zjutraj, ko so policisti v Ilirski Bistrici opazili sumljiv avto, v katerem je bilo več potnikov. Vozilo so pričeli ustavljati, vendar voznik na znake policistov ni ustavil, temveč je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo proti Postojni. Iz Postojne sta bili zato proti Pivki napoteni še dve policijski patrulji. Ob 2.10 je tako postojnska patrulja na nujni vožnji, na glavni cesti pri vasi Selce, opazila osebo, ki je ležala na tleh.

Policista sta ustavila. Moški na tleh je krvavel, bil je poškodovan po obrazu, zato sta ga odnesla z vozišča in mu nudila prvo pomoč. Na kraj so policisti napotili dežurno ekipo nujne medicinske pomoči iz Postojne, policista pa sta se odpeljala dalje na nujno vožnjo proti vasi Kal. Tu jima je uspelo zaustaviti pobeglega voznika oziroma pobegli avto, v katerem so bili štirje ilegalni migranti in njuna vodiča, državljanska Slovenije in državljan Afganistana.

V Selce so medtem policisti napotili drugo patruljo. Tu se je zgodba začela razpletati, saj sta policista ugotovila, da je pretepeni moški, ki je ležal sredi ceste, 24-letni Pivčan. Slednjega so medtem postojnski reševalci zaradi suma na hude poškodbe že prepeljali v ljubljanski klinični center. Policisti opravili v zgodnjih jutranjih urah ogled kraja v Selcah, saj naj bi prišlo po prvih podatkih do nasilništva.

Poleg ogleda kraja so policisti identificirali pet oseb, ki bi dogodku lahko karkoli vedele. Istočasno so v vojašnici v Postojni s pomočjo vojaške policije prav tako opravili identifikacijo oseb in zasegli nekaj predmetov.

V nadaljevanju preiskave dogodka so policisti opravili 16 razgovorov z občani in štiri postopke prepoznave po fotografijah. Iz ljubljanskega kliničnega centra so jih obvestili, da je bil 24-letnik pretepen in da je utrpel lahke telesne poškodbe.

Po ugotovitvah policistov se je med 23. uro in polnočjo s kombiniranim vozilom Slovenske vojske v gostinski lokal v Selcah pripeljalo osem vojakov v civilnih oblačilih. Ob njihovem prihodu so bili v lokalu tudi drugi gostje. Vojaki so naročili pijačo in popivali, eden od njih pa naj bi pričel razbijati kozarce. Pri tem naj bi se zapletli v besedni prepir z drugimi gosti. Natakarica jim je kljub temu postregla še zadnjo pijačo, da bi lahko ob 2. uri zaprla lokal. Dva vojaka sta nato odšla iz lokala, preostalih šest pa se je zadržalo v kuhinjskem prostoru, kjer so bile še tri osebe.

Eden od vojakov je s pulta vzel kuhinjski nož in se z njim 'igral', vendar ni nikomur grozil. 24-letni Pivčan pa je medtem, ko je zapuščal lokal, osebam v kuhinji namenil nekaj 'krepkih' besed. Vojaka, 30-letni Mariborčan in 28-letni Kočevec, sta stekla za njim iz lokala in ga po 100 metrih ujela pri avtobusnem postajališču ob glavni cesti. Tu sta ga pretepla in se vrnila v lokal.

Ob prihodu v lokal je eden od njiju videl, da ima natakarica v rokah telefon, zato jo je z eno roko zgrabil za vrat, z drugo roko pa jo je udaril po obrazu in ji zagrozil, da ne sme poklicati policije. Vseh osem vojakov se je nato odpeljalo s kraja.

Policisti bodo zoper 30-letnega Mariborčana in 28-letnega Kočevca podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilništva in uvedli hitre postopke z odločbo zaradi kršitve javnega reda in miru.

V omenjenem primeru gre za dva ločena postopka ugotavljanja krivde, so za STA pojasnili v Slovenski vojski (SV). Kazenski postopek vodita skladno s kazensko zakonodajo policija in tožilstvo. Slovenska vojska pa skladno z delovnopravno zakonodajo vodi disciplinski postopek. V postopku ugotavljajo okoliščine dogodka in morebitno disciplinsko odgovornost vpletenih, postopek pa še ni zaključen, so navedli v odzivu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Franka |  22 .12. 2018 ob  16: 28
Vinjenim se ne toči alko pijač...kure
Bigboss |  22 .12. 2018 ob  02: 47
Problem je, da so teleta tam zaposlena, ki ustvarjajo nova teleta.
Night |  21 .12. 2018 ob  23: 21
To je obnašanje naših vojakov v času miru. Predstavljajte si kakšno bi bilo v času vojne oz. kakšno je po misijah. Dokler se zaposlujejo v vojski večinoma teleta...