BRUTALNO NASILNI NAVIJAČI NAPADLI OČETA S TREMI OTROKI: Padali udarci zaradi Hajdukovega šala

Kronika

V Šibeniku so pridržali pet mladeničev – eden med njimi je mladoleten –, ker so napadli očeta s tremi otroki. Do incidenta je prišlo po tekmi na parkirišču, ko je eden izmed mladeničev iz avtomobila mladoletnika udaril v glavo in mu vzel Hajdukov šal.

34-letnik, 24-letnik in 16-letnik naj bi 26. maja ob 23.30 v Šibeniku kot člani navijaške skupine po nogometni tekmi v Splitu zaradi nezadovoljstva z uspehom Hajduka in slavja njihovih navijačev zagrešili omenjena kazniva dejanja.

Omenjeni naj bi stekli do osebnega avtomobila, v katerem je bila družina in od njih zahtevali predajo navijaškega šala. Ker tega niso želeli storiti, naj bi osumljenci nasilno odprli vrata avtomobila in jih zmerjali. Osumljeni 24-letnik pa naj bi skozi odprto okno s pestjo udaril mladoletnega oškodovanca in mu strgal šal.

BONUS VIDEO: Tiskovna konferenca, na kateri je Šuštarjeva vse očitke zanikala, se je sicer začela sproščeno, a po eni uri so živci že začeli popuščati

Obstaja tudi sum, da sta 24-letnik in 18-letnik, pripadnika ene navijaške skupine, skupaj z drugimi člani iste navijaške skupine 27. maja okoli 00.50 v Šibeniku na ulici opazili oškodovanca, za katerega so vedeli, da je član druga navijaške skupine ter ga ustavili, začeli potiskati in ga obtožili, da je z ognjemetom proslavil zmago Hajduka. Obstaja utemeljen sum, da je 18-letni osumljenec oškodovancu nato odtrgal nahrbtnik in vzel denarnico, iz slednje pa osebno izkaznico, pri čemer je ugotovil, da oškodovanec prebiva zunaj Šibenika. Zaradi tega naj bi ga žalil in udaril v predel nosu ter mu s tem povzročil telesno poškodbo.

34-letnik, dvojica 23-letnikov, mladoletni 16-letnik in 18-letnik naj bi 27. maja okoli 1.40 v Šibeniku na ulici srečali še odraslo osebo in dva mladoletnika, ki sta bila oblečena v dresa Hajduka in nosila navijaška šala. Pristopili naj bi do njih in zahtevali predajo dresov in šalov, sicer jih bodo fizično napadli. Z vedenjem naj bi nadaljevali kljub temu, da se jim je odrasel moški predstavil kot uslužbenec policije zunaj dolžnosti in jih prosil, naj s takšnim obnašanjem prenehajo.

Občinsko državno odvetništvo v Šibeniku je preiskovalnemu sodniku predlagalo, naj osumljencem zaradi nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja in nevarnosti vpliva na priče izreče preiskovalni pripor. Preiskovalni sodnik je predlog sprejel za trojico osumljencev (24-letnika, 34-letnika in 23-letnika) ter jim izrekel enomesečni preiskovalni pripor.

V zvezi z osumljenim 81-letnikom in 16-letnikom je predlog preiskovalnega pripora zavrgel in izrekel previdnostne ukrepe: obveznost rednega javljanja pristojnemu centru za socialno delo, prepoved približevanja oškodovancem in osumljencem ter prepoved vzpostavljanja ali vzdrževanja neposrednih stikov z njimi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vid |  12 .06. 2022 ob  10: 27
Vsi slabici tega sveta so si po tem enaki, ko so v tropu so pogunni, ko so sami pa pogled v tla in rep med noge. Zato se zbirajo v krdela in ustrahujejo.
Ištrijan |  10 .06. 2022 ob  14: 23
Govna neandertalska!