BRITNEY 'POLETELA V SVOBODO': "Počutim se kot v sedmih nebesih" (FOTO, VIDEO)

Svet

Sodnica Brenda Penny je v sredo v Los Angelesu začasno razveljavila skrbništvo očeta pevke Britney Spears nad njenim premoženjem, ki ga je imel od leta 2008. James Spears je sicer prošnjo za razveljavitev skrbništva vložil 8. septembra. Sodnica je dejala, da se bo dokončno odločila 12. novembra. Index.hr poroča, da naj bi Britney jokala, ko je slišala odločitev sodišča. 

Sodnica je menila, da je trenutni položaj za pevko nevzdržen. Britney Spears v postopku ni sodelovala, James Spears pa se ga je udeležil na daljavo, vendar ni govoril.

James Spears je imel od leta 2008 do leta 2019 skrbništvo tudi nad osebnimi odločitvami pevke, od leta 2019 pa le še nad njenim premoženjem. Nad osebo Britney Spears ima skrbništvo sodno imenovana profesionalka Jodi Montgomery, ki se je strinjala, da se njeno skrbništvo neha. 

Britney je že večkrat prosila sodišče za razveljavitev skrbništva. Tako pevka kot njeni oboževalci, ki so se tudi v sredo v velikem številu zbrali pred poslopjem sodišča, menijo, da je skrbništvo, ki je bilo uvedeno po več pevkinih živčnih zlomih, "kruto in izkoriščevalsko".

James Spears je v začetku meseca dejal, da je po "nedavnih dogodkih" vprašanje, ali Britney še vedno potrebuje nadzor sodišča nad njenim življenjem in posli. V vlogi sodišču je zapisal, da je Britney sodišču že povedala, da "želi nazaj nadzor nad svojim življenjem brez varovalk skrbništva".

Sodišče je končno ugodilo prošnji Britney Spears.

Sama želi odločati o svojem zdravljenju in denarju, želi se poročiti in imeti otroka, če bi se tako odločila. "Skratka, želi živeti svoje življenje po svoji izbiri brez omejitev skrbnika ali sodišča," še piše v prošnji.

V zadnji mesecih je 39-letna Britney Spears sodišču dvakrat povedala, da je skrbništvo "zloraba" in ga pozvala, naj očetu odvzame vlogo skrbnika.

Njen odvetnik Matthew Rosengart pa je dejal, da bodo zaradi očetovega obnašanja resneje ukrepali. Pregledali bodo, kaj je počel, namignil je tudi, da bi morala policija preiskati navedbe o namestitvi prisluškovalnih naprav v hčerino sobo.

Britney Spears, ki je zaslovela že kot najstnica, od leta 2018 ni več nastopala, sodišču pa je povedala, da se na odre ne bo vrnila, dokler bo pod očetovim skrbništvom. Skrbništvo, ki ga je sodišče uvedlo za Britney, je sicer kompleksna pravna rešitev, ki se jo ponavadi uvede za zelo stare oziroma bolehne in slabotne ljudi. 

Po tem, ko je sodišče Jamesu Spearsu dokončno razveljavilo skrbništvo nad hčerko, se je Britney oglasila na Instagramu.

"Trenutno sem v sedmih nebesih. Prvič sem pilotirala, to je bil pravzaprav moj prvi polet z letalom s propelerjem. Bilo me je zelo strah. Stvari se končno obračajo v moj prid. Ostanite dobro čudoviti ljudje. Kmalu objavim nove fotografije," je zapisala ob posnetku z letala.

"To je tvoj trenutek, živi svoje življenje. Prosta si," "Leti svobodno, ptičica," "Nikoli v življenju še nisem bil tako srečen za nekoga," so v komentarjih zapisali oboževalci. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija