Kaj je skrivnost dolgega in zakona?

Trendi

Britanski par, Helen in Maurice Kaye iz Bournemoutha letos praznujeta 80 let zakona. Po mnenju Helen je njun dolgoletni uspešni zakon stvar usode, po besedah Maurica pa je skrivnost srečnega zakona v tem, da se vselej strinjaš z ženo. Danes sta stara 101 oziroma 102 leti in imata dva otroka, sedem vnukov ter šest pravnukov.

Helen in Maurice Kaye sta se spoznala deset let pred začetkom druge svetovne vojne, leta 1929, ko sta bila stara 16 in 17 let. Na vprašanje, ali je njun dolg zakon sreča ali usoda, je gospa Kaye dejala: "Saj ne moreš nikoli nič načrtovati. Kako pa bi lahko načrtovala 80 let? To je usoda."

Gospod Kaye pa je menil, da je skrivnost za srečen zakon v tem, da se vselej strinjaš z ženo. Ob tem je dodal: "Nisem si mislil, da bo trajalo en teden, ampak je čudovito, da je trajalo 80 let."

Njun sin, 66-letni Larry je dejal, da je po njegovem mnenju skrivnost njunega uspeha v postavljanju ciljev. Kot je pojasnil: "Želela sta videti svoje vnuke, nato pravnuke, sedaj pa si želita videti, kako bodo pravnuki odraščali."

Še vedno živita samostojno

Par še vedno živi samostojno v svojem stanovanju in nadaljuje s svojim ritualom - redno igrata bridž, poroča britanski BBC. Eden izmed najdlje poročenih parov v Veliki Britaniji bo "hrastovo poroko" praznoval s svojimi otroki, vnuki in pravnuki.

Sicer pa sta najdlje poročena zakonca v Veliki Britaniji Karam in Kartari Chand iz Bradforda, ki sta se poročila leta 1925.

Deli novico: