BRITANSKA PRINCESA ZAROČENA Z NAŠIM SOSEDOM: Poroka bo prihodnje leto

Svet

Britanska princesa Beatrice, hči princa Andrewa in vnukinja kraljice Elizabete, se je v začetku meseca zaročila z nepremičninskim poslovnežem in italijanskim plemičem Edoardom Mapellijem Mozzijem, je danes razkrila Buckinghamska palača. Poročila naj bi se prihodnje leto.

Princesa Beatrice z zaročencem Edoardom Mapellijem Mozzijem

31-letna princesa in 34-letni poslovnež sta se zaročila med njunim obiskom Italije med vikendom v začetku septembra, so po poročanju BBC še sporočili iz Buckinghamske palače.

"Zelo sva navdušena, ko se podajava na skupno življenjsko avanturo," sta sporočila v skupni izjavi. "Imava veliko podobnih interesov in vrednot in prepričana sva, da bo to ostalo med nama v prihodnosti, polni ljubezni in sreče," sta še dodala.

Beatrice in sestra Eugenie

Starejša hči Andrewa in vojvodinje Yorške Sarah je deveta v vrsti za britansko krono. Ima še mlajšo sestro Eugenie, ki se je oktobra lani poročila z Jackom Brooksbankom.

Beatrice in Edoardo Mapelli Mozzi naj bi se sicer poznala že leta, skupaj pa sta od novembra lani. Zaradi Beatrice je tudi zapustil prejšnjo dekle Daro Huang, s katero sta imela komaj leto dni starega sina. Beatrice je bila tedaj samska, se je pa leta 2016 po desetih letih zveze razšla z Američanom Davom Clarkom.

Mozzi je sicer potomec italijanske plemiške družine in ima tudi naziv grofa. Vendar je znan predvsem kot nepremičninski poslovnež, ki je z opremljanjem dragih stanovanj za bogate goste postal multimilijonar, navajajo britanski mediji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  26 .09. 2019 ob  19: 48
Komu ali čemu služijo tej kralji, kraljice, princi in princese? Večinoma nič ne delajo, samo živijo na državne stroške. Kaj dela princ Charles že celo življenje? Kaj delata njegova sinova?