BRITANKA SINOV INHALATOR UPORABLJALA ZA DROGIRANJE: 7-letnik se je zadušil na vrtu

Kronika

Britanka, odvisnica od mamil, je bila obsojena na 20 let zapora zaradi uboja svojega astmatičnega sina. Deček je umrl na vrtu pred hišo, potem ko se je "boril za vsak dih". Mati mu je namreč vzela inhalator in ga spremenila v pripomoček za uživanje drog.

Laura Heath je "dala prednost svoji odvisnosti od heroina in cracka", kar je povzročilo "nepotrebno in prezgodnjo" smrt sedemletnega Hakeema Hussaina v nedeljo, 26. novembra 2017, je po poročanju Sky Mews ob razsodbi dejal sodnik.

40-letnica iz v Birmingham je bila obsojena zaradi uboja, potem ko je njen sin umrl v prijateljevi hiši, kjer sta bivala.

Sodnik je dejal, da je Hakeemova smrt posledica "katastrofalnega in žalostnega" starševstva. Fant je umrl, potem ko je materino "življenje zašlo v spiralo navzdol, ki so jo poganjale droge, revščina, kaos in tragedija", je dejal sodnik.

"Res je, da je Hakeem umrl zaradi vaše nesrečne malomarnosti. Dovolili ste, da je vaše življenje popolnoma preplavila vaša odvisnost od heroina in kokaina. Njegova smrt je bila nepotrebna, tragična in posledica vašega končnega neuspeha kot njegove matere," je bil oster sodnik.

Slike, prikazane na sodišču, razkrivajo, da je Laura, ki je na dan za droge porabila 55 funtov, enega od sinovih inhalatorjev spremenila s folijo in elastičnim trakom, da bi ga lahko uporabila za dimljenje cracka.

Pred sojenjem je priznala krivdo po štirih točkah, vključno z neustreznim zdravniškim nadzorom in izpostavljanjem Hakeema dimu heroina, cracka in cigaret, ki povzroča napade astme.

Laura Heath je policiji povedala, da je v noči, preden je njen sin umrl, pokadila tri vrečke heroina – dve preden je Hakeem šel spat ob 22.30 in eno pozneje, zaradi česar je zaspala. Njen prijatelj in lastnik stanovanja jo je v nedeljo, 26. novembra 2017, zbudil ob 7.37 in ji povedal, da je Hakeema našel mrtvega na vrtu ter njegovo truplo odnesel na kavč.

Mati je poklicala rešilca. Kasneje je policiji povedala: "Hakeem je zmrzoval in njegove ustnice so bile modre. Hakeem je imel navado iti na zrak, ko se ni počutil dobro, in verjetno je zunaj zaspal. Predvidevam, da me ni skušal zbuditi, ampak je le šel ven in potem zaspal."

Heathova v dveh dneh pred smrtjo sinu ni dajala zdravil za preprečevanje astmatičnih napadov, prav tako deček ni imel dostopa do inhalatorja. Policisti so del inhalatorja našli v kupu plesnive hrane, polnem pepelnikov in pripomočkov za mamila.


Med sojenjem se je izvedelo, da je šolska medicinska sestra Melanie Richards na sestanku, ki je potekal le dva dni pred dečkovo smrtjo, socialne delavce opozorila, da bi Hakeem lahko umrl do konca vikenda. Vendar se je srečanje končalo z dogovorom, da bo družinska socialna delavka govorila z Lauro Heath v ponedeljek – a takrat je bil Hakeem že mrtev.

Neelam Ahmed, delavka iz dečkove šole, je porotnikom povedala, da je na sestanku glasovala, da "takoj odpeljejo Hakeema v skrbništvo". Obe medicinski sestri sta Hakeemovo varnost na lestvici od 0 do 10 ocenili z ničlo.

Po razsodbi je Andy Couldrick, izvršni direktor Birmingham Children's Trust, dejal, da so socialni delavci zamudili očitno priložnost, da bi preprečili dečkovo smrt. Inšpekcijski nadzor v sistemu socialnih služb naj bi opravili v naslednjih tednih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija