BRIŠEVAC TAKO ODGOVARJA NA OČITKE: "Tisto, kar imam v pogodbi, tudi izvajam" (VIDEO)

Koper

Po tem ko je delavcem javnega komunalnega podjetja Marjetica Koper ponovno zavrelo ter so svoje nezadovoljstvo in zahteve predstavili na dopoldanski novinarski konferenci, so se odpravili na sestanek z vodstvom podjetja in predstavniki občine. Po sestanku je izjavo za medije dal trenutni direktor Davor Briševac, kasneje pa je pisno izjavo poslal še župan Aleš Bržan. 

Davor Briševac

V kratki izjavi za medije, je Briševac poudaril, da so v zadnjih petih mesecih, torej odkar je on prevzel vodenje Marjetice Koper, izpolnili tri od štirih stavkovnih zahtev: "Odprta nam ostaja samo še ena stavkovna zahteva, za katero smo se dogovorili, da jo bomo rešili do konca letošnjega leta. Na tem zdaj delamo in to imamo namen rešiti." Kot so kasneje sporočili z Marjetice Koper, je nerešeno le še vprašanje oblikovanja in sklenitve kolektivne podjetniške pogodbe.

Ob tem je izpostavil, da se "na žalost prehitro pozablja, da se določene stvari, ki so se v tem podjetju dogajale v zadnjih 16 letih, ne morejo popraviti v manj kot pol leta oziroma v tako kratkem času". "Potrebno bo več potrpljenja in razuma, da pridemo do nekega realnega in vzdržnega dogovora. Vodstvo bo proaktivno pristopilo do odprte zahteve ter čimprejšnjega končnega dogovora v obojestransko dobrobit," so še sporočili iz podjetja.

V PLANETU KOPER JE TO POLETJE VROČE KOT ŠE NIKOLI: Kmalu bodo vrata odprli novi najemniki

V Planetu Koper, kjer vedno stremijo k posodabljanju, so pred glavno turistično sezono zaključili s prenovo, ki je v nakupovalno središče prinesla svežino in novosti. V prvi fazi prenove, ki se je pričela lanskega decembra, so na mestu nekdanje diskoteke in bowlinga uredili restavracijo, v drugi fazi, ki se je zaključila nedolgo nazaj, pa so prenovili zunanjost in notranjost nakupovalnega centra.

Vodstvo Marjetice je spomnilo, da jim je epidemija covida-19 vzela precej časa - podjetje je ohromnila za dva meseca - pa tudi resursov.

"Zavzemal se bom za to, da bomo s sindikatom imeli odkrite pogovore in da se bomo dogovorili o njihovih željah, da bomo iskali skupno pot," je dejal Briševac, ob tem pa se še zahvalil svetu delavcev, da je predstavil svoje načrte za izboljšave prihrankov.

Na novinarsko vprašanje glede napovedane izgube, je odgovoril, da se v podrobnosti ne bi rad spuščal. "Trenutno kaže, da bo ob koncu leta Marjetica poslovala z izgubo. To so številke, ki so šle tudi na nadzorni svet in je nadzorni svet z njimi seznanjen," je bil kratek.

Prav tako se Briševac ni hotel poglabljati v njegov status, ki ga ima v podjetju in očitke, da Marjetici nameni le eno uro na dan, medtem ko je polno zaposlen drugje. "Očitke zavračam. Tisto, kar imam v pogodbi, tudi izvajam. Jaz imam pogodbo, takšno, kot jo imam, katero je sprejel in podpisal nadzorni svet, in znotraj te pogodbe delujem regularno," je zaključil direktor.

Po sestanku se je oglasil tudi Bržan

S predstavniki sindikata koprskega komunalnega podjetja se je danes sestal tudi župan Aleš Bržan. Ti so ga, kot je zapisal v izjavi, "seznanili s posameznimi predlogi in pobudami, ki bi po njihovem mnenju lahko pripomogli k boljšemu poslovanju našega javnega podjetja". "Čeprav sindikat, seveda, nima pravic in obveznosti poslovodne funkcije in teh pravic nimata niti občini ustanoviteljici, vseeno pozdravljam njihovo zavzetost in motiviranost za čim večjo učinkovitost podjetja in boljše delovno okolje," je po sestanku sporočil Bržan.

Regional Prenos v živo from Regional Slovenija on Vimeo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Politično smetišče |  26 .07. 2020 ob  22: 50
Šamšal aka marihuana man, Pahor piči.ica, debelinko Briševac, medvedek Bržan in drugi razen Šuca ker on je preglup. Ne pomaga vam navijati minusov isto počnete kjerkoli se pojavite ukvarjate se z nepomembnim, pa kdo sploh te minusa gleda, DEBILI. Vaš odsev se vidi v vsebini in besednem zakladu faraona Briševca. Ammm, jjas kako bi reku, aaaa ommm bbuuu imam tako pogodbo in buuuuu delujem , kako bi reku, aaa, regularno too je tooo nadzorni me je potrdil. In spizdu ker če bi še eno minuto ostal bi dobil meningitis. Pa tip je zguba, isto je bilo pri prvem intervjuju ammm bbrrr grrr. Davor pojdi kokice prodajat
Tine |  26 .07. 2020 ob  22: 12
@TORUS
S temi minusi so ti bržančki prav usmiljenja vredni. Naj se izkažejo z imenom in priimkom. Na fbju ni niti enega komentarja v prid tem nesposobnežem
Tine |  26 .07. 2020 ob  22: 09
@Tiramola
Gašpar je lahko delil pršuta in banane, saj je delal dobiček in celo smetarino znižal za občane. Ne razumem, kaj je narobe, če nagradiš zaposlene, ki delajo najbolj umazana dela. Ta Briševac pa daje samo sam sebi: pogodba za 5000 eur na mesec, takoj nov službeni avto, čeprav sploh ni zaposlen v marjetici, maksi televizijo za v pisarno,... Sramota
TORUS |  26 .07. 2020 ob  17: 58
Tukaj s temi negativnimi in pozitivnimi lajki nekaj smrdi. Odstopanja od običajnega razmerja so prevelika. Dvomim, da gre za prosto voljo bralcev, prej za "mobilizacijo".
Tiramola  |  26 .07. 2020 ob  17: 27
Seveda Briškola ne deli pršuta in banan. Zato ga delavci ne marajo. Še pomnite Gasparija kako je delil 15t pršuta in 25t banan?
A je že poravnan ta račun?
Lahko ga vzamete nazaj,Piran Vam ga rade volje odstopi.

A minuse Vam dajejo kooperanti....... Komunale....... Kp

Še nikoli nismo videli toliko minusov. Lp
koper3 |  25 .07. 2020 ob  19: 29
-55
Brzan koliko denarja bos se pokradel s tvojimi podrepniki...jQuery11230678857338093299_1595697262099?

Zaposleni na Marjetici Koper, MOK, Stanovanjski sklad, Rizanski vodovod, zavod za sport ti sporocajo ...LOPOV.

Bos poslal koga da komu grozi? Kar dej.
Šmarje |  25 .07. 2020 ob  18: 29
-45
Ali si mi res zaslužimo da tako dela direktor da dobi tako plaččo če je dve ure na firmi.Jaz ga še nisem videl na firmi niti nas ne pozna in pozdravi ko gre mimo.Jaz se vozim odzadaj na kamijonu za 700 eurou a on dobi toliko denarja. Ko je dež imam 8 ur mokro glavo obleka dežna je premočnega a on u pisarni 1 uro. Lopov. Jaz sem za štrajk da jih vse spodimo tudi Tistega Šuc ki straši na Vrtnariji. tako ko je zdaj ni blo nikoli prej in Marjetica ni njihova.
hribi |  25 .07. 2020 ob  17: 08
-27
Suc, Bržan in Brisevac, vi kar organizirajte akcije in delite te minuse, namesto da rešujete napake. . Enako aroganten je bil tudi Popovič.
hribi |  25 .07. 2020 ob  16: 08
-40
@frikofrkic
Ne skrbi, vsaj jaz jih zelo dobro poznam. Osebno. In poglej kaj so celo noč delali Suc in kompanija. Vsem, ki so kritizirali dogajanje, razen tebi, so delili minuse. Ampak naše stališče je kljub temu ostalo, ga niso izbrisali. In se enkrat, Brisevac prejema plačo za nedelo, Suc pa kot njegov svetovalec prav tako.
hribi |  25 .07. 2020 ob  15: 48
-46
Gleda na to koliko dela mu pogodbe sloh ne bi rabilo podpisati.
koper3 |  25 .07. 2020 ob  13: 32
-61
@Martina
Naj se razkrije visina place Brisevca saj ga mi placijemo. To bi moral bit javni podatek. Obcani zelimo vedeti koliko denarja mu je predpisal nadzorni svet. Brzan kje se sedaj skrivas? Koliko denarja prejema Suc? A obcani placujemo tudi vase dolgove? Dopuste? Avte? Ljubice? Kosila? Vecirje? Zivite na racun nasih poloznic? SRAMOTA Kopra ste.
Martina |  25 .07. 2020 ob  13: 17
-59
@koper3
Ne samo odškodninsko, tudi kazensko odgovarja vsak član nadzornega sveta. Še sreča, da je predsednik ns Boštjan Aver, ki ima izkušnje s kazenskimi pregoni že iz časa, ko je vodil Vzajemno. To je Bržanov kader.
1