BRIŠEVAC OPTIMISTIČEN: Pričakuje, da bodo s sindikatom dosegli dogovor in da stavke ne bo

Koper

Zahteve stavkovnega odbora v Marjetici Koper niso nerazumne, je v izjavi danes v Kopru dejal v. d. direktorja komunalnega podjetja Davor Briševac, ki je vodenje prevzel po sredini razrešitvi direktorja Alfreda Draščiča. Pred odhodom na pogajanja je menil, da bodo s sindikati dosegli dogovor in da stavke ne bo. Pogajanja bodo nadaljevali v petek.

Nadzorniki so sklep o nekrivdni razrešitvi Draščiča sprejeli soglasno. "V celoti je izgubil naše zaupanje in zaupanje delavcev. Bili smo mnenja, da skupne poti ni več," je dejal vršilec dolžnosti direktorja Briševac, ki je bil do prevzema vodenja družbe predsednik nadzornega sveta.

Nadzorniki so se v sredo sestali na izredni seji v luči stavke, katere začetek je napovedan za 25. februar. Zaposleni zahtevajo zvišanje osnovnih plač in sklenitev kolektivnega nezgodnega zavarovanja ter plačilo nadomestila plače za čas stavke. Draščič je v zadnjih dneh izrazil prepričanje, da bi zahtevani dvig plač za 3,65 odstotka družbo pahnil v izgubo.

Danes ob 13.30 sta se sindikat in vodstvo sestala na pogajanjih. "Ocenjujem, da zahteve stavkovnega odbora niso nerazumne, da podjetje lahko bolje posluje, kot je doslej, in da zmore bolje plačevati svoje delavce," je pred odhodom na pogajanja ocenil Briševac. Tako je "načeloma optimist", da bodo s sindikatom dosegli dogovor in da stavke ne bo.

Iz podjetja so po koncu današnjih pogajanj sporočili, da so "konstruktivno pričeli usklajevati različna stališča", pogovore bodo nadaljevali v petek. "Današnji pričetek dialoga za rešitev trenutne situacije bomo nadaljevali na jutrišnjem sestanku ob 13.30, na katerem bo novo vodstvo predstavilo prve vsebinske predloge pri naših skupnih prizadevanjih v izogib napovedani stavki," so zapisali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  20 .02. 2020 ob  18: 49
-3
Tiste pršute mora nekdo poplacat, ni kaj!
max |  20 .02. 2020 ob  18: 31
-5
če kdo namiguje na zaroto, ni zarota, so le naključja. Boste ja dali en evro več pri položnici, tako lahko odpravimo revščino v Marjetici.
Olgo Franco |  20 .02. 2020 ob  18: 23
Še sama sreča da ga imamo... lahko bi šou kar za mandatarja do Pahorja?