BREZPLAČNO TESTIRANJE ZA BREZDOMCE: Papeževa dobrodelna gesta ob dnevu revnih

Svet

Papež Frančišek je brezdomcem v Rimu v okviru dobrodelne akcije ob svetovnem dnevu revnih omogočil brezplačno testiranje na okužbo z novim koronavirusom, so v četrtek sporočili iz Vatikana.

Testiranje poteka v kliniki blizu Trga svetega Petra, ki jo je papež vzpostavil pred nekaj leti za nudenje osnovnih zdravstvenih uslug revnim, med njimi tudi brezdomcem. V zadnjih dveh tednih so na kliniki opravili približno 50 testov dnevno, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tisti brezdomci, ki bodo na testu negativni, bodo dobili potrdilo za namestitev v zavetišču za brezdomce, pozitivnim pa bodo zagotovili nadaljnje zdravljenje.

KAKO NAJLAŽJE DO RECEPTA ALI ZDRAVNIKA? V ZD Koper je to tako enostavno (VIDEO)

Svoje delo so zaradi aktualnega stanje glede koronavirusa prilagodili tudi v koprskem zdravstvenem domu, tako med drugim do nadaljnjega osebno naročanje ni mogoče. Da bi obiskovalcem kar se da poenostavili postopek naročanja, so na njihovi spletni strani pripravili obrazec e-naročanje, s katerim boste najlažje prišli do zdravnika ali recepta.

Vatikan je testiranje ponudil v okviru aktivnost pred svetovnim dnevom revnih, ki ga bo papež Frančišek v nedeljo obeležil s posebnim bogoslužjem v baziliki svetega Petra, poroča dpa. Bogoslužja se bo udeležilo približno sto ljudi, ki "bodo predstavljali vse revne na svetu", pa tudi prostovoljci in dobrotniki, so sporočili iz Vatikana.

Zaradi pandemije covida-19 pa drugih dobrodelnih akcij, ki v Vatikanu običajno potekajo ob svetovnem dnevu revnih, tokrat ne bo. Papež Frančišek na ta dan običajno razdeli 1500 kosil, vendar pa bo zaradi ukrepov letos ta akcija odpadla. Kljub temu pa bo Vatikan razdelil obroke in zaščitne maske revnim družinam in študentom v Rimu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija