BREZPLAČNI PREVZEM NEVARNIH ODPADKOV SE NADALJUJE: Še vedno traja tudi akcija Mestne vrtnarije Škocjan

Koper

Marjetica Koper v torek, 20. aprila, nadaljuje z akcijo brezplačnega prevzema in odvoza nevarnih odpadkov. V drugem tednu akcije boste prišli na vrsto v krajevnih skupnostih Črni Kal, Podgorje, Zazid, Rakitovec, Gračišče, Gradin, Marezige, Boršt in Šmarje.

Nevarne odpadke morate krajani oddati v originalni embalaži, zaradi lažjega ravnanja z njimi. Prav tako jih je potrebno zbirati ločeno in jih ni dovoljeno mešati med seboj. Naj ponovimo, da med nevarne odpadke sodijo stari akumulatorji in baterije, zdravila, pesticidi, kozmetični izdelki, čistila, topila, kisline, motorna in jedilna olja ter neonska in halogenska svetila. Letak z urnikom in lokacijami zbirnih mest ste vsi občani prejeli po pošti, najdete pa ga tudi na spletni strani Marjetice Koper.

Iz Marjetice še sporočajo, da v prihodnjih dveh tednih še naprej traja tudi akcija njihove Mestne vrtnarije na Škocjanu. Do konca meseca lahko košarico s štirimi sadikami domače zelenjave dobite že za 1,80 evra. Pestri ponudbi sadik paradižnikov, jajčevcev, peteršilja, zelene ter raznih zelišč so v zadnjem tednu dodali še bučke in kumare.

Vljudno vabljeni od ponedeljka do petka med 7.30 in 17.00 ter v soboto med 7.30 in 13.00. Kot vselej vam bo z veseljem svetovalo prijazno in strokovno usposobljeno osebje. Še vedno pa je mogoče izdelke naročiti tudi na dom. Naročila lahko oddate vsak dan na elektronski naslov daniel.ban@marjeticakoper.si ali prek telefonske številke 05 66 33 783.