BREZPLAČNA AVTOBUSA BOSTA POVEZALA ISTRO S KRASOM IN GRADEŽEM: Namen je, da nanj naložite kolo in se odpravite na izlet

Koper

Med letošnjo kolesarsko sezono bosta ob koncih tedna vozili dve brezplačni avtobusni povezavi za kolesarje med slovensko Istro, Krasom in Gradežem. Avtobus s prikolico (KoloBus) za kolesa bo začel voziti med Koprom in Krasom 19. maja, drugi, čezmejni, med Koprom in Gradežem, pa 8. junija.

Prva krožna avtobusna povezava med slovensko Istro in Krasom v okviru projekta Medcycletour bo začela voziti v nedeljo, 19. maja. Avtobus s prikolico za kolesa bo vozil na krožni relaciji Koper–Kozina–Škocjanske jame–Divača–Štanjel–Sežana–Lipica–Kozina–Koper vse vikende do konca septembra. Odhod bo z glavne koprske avtobusne postaje trikrat dnevno, ob 8., 13. in 18. uri.

Čezmejni KoloBus med Koprom in Gradežem v okviru projekta Inter Bike II bo letos vozil drugo sezono. Junija bo storitev na voljo štiri konce tedna vse od sobote, 8. junija, naprej. Sledil bo premor. Vožnje se bodo znova začele zadnji avgustovski konec tedna in se zaključile z Barkovljanko v oktobru. Ob sobotah bo KoloBus vozil iz Gradeža (odhod ob 9.00 z avtobusne postaje) do Kopra in nazaj (odhod z glavne koprske avtobusne postaje ob 17.30). Ob nedeljah bo KoloBus iz Kopra (odhod z glavne avtobusne postaje ob 8.30) vozil do Gradeža in nazaj (odhod z avtobusne postaje v Gradežu ob 17.30).

Priporočljive so rezervacije. V mesecu juniju na telefonsko številko: +39 334 6000121 ali po e-pošti: booking@comune.monfalcone.go.it. V mesecu avgustu, septembru in oktobru pa na telefonsko številko: +386 40 470 644 ali po e-pošti: info@activekoper.si. Urnika obeh linij bosta objavljena na plakatih na avtobusnih postajah in v TIC-ih. Za več informacij o kolesarskih poteh in/ali dodatnih kolesarskih izletih pa si lahko pogledate tudi na spletni strani www.bit.ly/bicibus-SI.

Brezplačni storitvi bosta zaživeli v okviru dveh evropskih projektov Medcycletour in Inter Bike II iz programov Interreg Mediteran in Programa sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020. Obe brezplačni storitvi sta sofinancirani iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projektni partnerji Regionalni razvojni center Koper, Mestna občina Koper ter italijanska Občina Tržič so se odločili za poskusno vpeljavo specializiranih avtobusnih linij zaradi vedno večje priljubljenosti kolesarskega turizma in promocije naše regije kot zanimive kolesarske turistične destinacije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija