BREZPLAČNA AKCIJA ZELENEGA REZA: Koprska Marjetica bo postavila posebne zabojnike v Kopru in Ankaranu

Koper

Marjetica Koper bo tudi to pomlad občankam in občanom koprske in ankaranske občine omogočila brezplačno oddajo zelenega reza. Akcija se začenja v ponedeljek, 16. maja, in bo trajala vse do nedelje, 12. junija. Na dopisu, ki ste ga prejeli ob zadnji položnici za odvoz odpadkov, lahko občani preverite, kdaj bodo zabojnike postavili v vaš kraj.

Posebni zabojniki, ki bodo postavljeni v 15 krajevnih skupnostih in Občini Ankaran, so namenjeni izključno oddaji zelenega reza. Med to vrsto 'odpadkov' sodijo obrezano vejevje, grmičevje, pokošena trava ali živa meja, odpadno listje, ovenele rože in zemlja. Oddaja zelenega reza je za občane, ki so vključeni v sistem ravnanja z odpadki Marjetice Koper, brezplačna.

Na Marjetici še sporočajo, da je odlaganje drugih vrst odpadkov v namenske zabojnike strogo prepovedano in se po Odloku o ravnanju s komunalnimi odpadki lahko kaznuje z globo v višini 100 evrov. Vsem občankam in občanom se zato že vnaprej zahvaljujejo za ustrezno odlaganje odpadkov in aktiven doprinos k čistejšemu okolju.

Deli novico: