BREZ NAJKRAJŠE POVEZAVE MED ANKARANOM IN KOPROM: Popolna zapora Železniške ceste

Ankaran

Železniška cesta, preko katere poteka večji del prometa med Ankaranom in Koprom, bo od ponedeljka do predvidoma 29. septembra zaprta za ves promet. V tem času bodo dokončali krožišče med Železniško in Jadransko cesto v Ankaranu. Gradnjo financirata Direkcija RS za infrastrukturo in Občina Ankaran.

Dva meseca se bo mogoče med Koprom in Ankaranom voziti samo mimo Spodnjih Škofij oziroma Bivja.

Najkrajša povezava med krajema je sicer Železniška cesta, ki pa je ozka in ker leži na močvirnatem terenu, na njej ves čas nastajajo luknje. Na njenem priključku na Jadransko cesto, ki vodi od Škofij do Lazareta, pa prihaja do zastojev.

Obnova ceste in kanala, ki ga prečka, je sicer terjala premagovanje vrste birokratskih ovir, ker je tam meja med območji državnega prostorskega načrta za pristanišče in občinskega prostorskega načrta.

Oktobra lani so ministrstvo za infrastrukturo, občina Ankaran in Luka Koper podpisali tristranski sporazum o sofinanciranju projekta ureditve ankaranskega obrobnega kanala. Ta predvideva gradnjo krožišča med Jadransko in Železniško cesto, rekonstrukcijo Železniške ceste, most čez njo, ureditev Jadranske ceste in kolesarske poti. Uredili bodo tudi kanal, kar naj bi izboljšalo poplavno varnost.

Luka Koper bo plačala prenovo kanala in ceste v povezavi s poplavno varnostjo. Občina Ankaran pa bo financirala ureditev krajšega dela ceste s priključkom na krožišče. V letošnjem proračunu je za to namenila 1,2 milijona evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kanarin |  31 .07. 2022 ob  22: 52
11
In kdaj sledi ključna zadeva - rekonstrukcija Železniške ceste (teh cca 800m) ?
SkateBordKite |  31 .07. 2022 ob  19: 48
Očitno nekdo ne ve kakšna prometna kriza zna tam bit. Potem pa piše nesmisel tu gor. Je pa tudi treba povdarit da ta cesta precej olajša marsikomu pot na delo. Zdej bojo morali it vse naokoli kar pomeni na bojo vsi šli rahlo v minus. Več km za isto kolicino povrnjenih potnih stroškov
Miura |  31 .07. 2022 ob  17: 34
-8
@ vseved - seveda, za občane. Nisem napisal, da krožišče ni potrebno. Preberi še enkrat, mogoče boš kapiral ...
vseved |  31 .07. 2022 ob  14: 09
Za občane Miura, za občane.
Miura |  31 .07. 2022 ob  10: 41
-13
Megalomansko krožišče, za koga? Lahko bi bilo manjše in bi denar koristneje porabili...
Prognostik |  31 .07. 2022 ob  09: 50
Bog blagoslovio luku Kopar.