BREZ KAZNI ZA FIASKO Z MAKETO DRUGEGA TIRA? AVK ne bo uvedla nadzorstvenega postopka

Koper

Agencija za varstvo konkurence (AVK) ne bo uvedla nadzorstvenega postopka zoper vpletene v zgodbo z javnim naročilom izdelave makete drugega tira, so danes sporočili iz agencije. Kot so zapisali, je ključna ugotovitev ta, da je do sodelovanja med izbranim ponudnikom in neizbranim ponudnikom prišlo šele po pravnomočnosti odločitve o oddaji naročila.

Maketa drugega tira Divača-Koper, ki smo si jo marca lahko ogledali v Kopru, je val razburjenja povzročila, ko so v javnost najprej prišle informacije, da naj bi bila preplačana. Na razpis direkcije za infrastrukturo sta ponudbi poslali podjetji RPS in Art Rebel 9, prvo je ponudilo ceno 60.851 evrov, drugo 133.590 evrov. Izbrano je bilo podjetje Art Rebel 9, pozneje pa se je izkazalo, da je podjetje RPS zmagovalčev podizvajalec.

Direkcija za infrastrukturo je od pogodbe odstopila, saj izbrani izvajalec ni prijavil podizvajalca, Agencijo za varstvo konkurence (AVK) pa je obvestila, naj preveri, ali so bila ravnanja obeh ponudnikov pri javnem naročilu za izdelavo makete drugega tira skladna s predpisi.

Iz AVK so danes sporočili, da kot zagovornik javnega interesa agencija ni vložila zahtevka za pravno varstvo javnega interesa v revizijskem postopku. "Direkcija za infrastrukturo je kot naročnik namreč marca odstopila od pogodbe o izvedbi javnega naročila, sklenjene z izbranim ponudnikom, zato ni podan pravni interes agencije za vložitev predmetnega zahtevka," so pojasnili.

Agencija prav tako ne bo uvedla nadzorstvenega postopka zoper vpletene subjekte, "saj iz relevantne dokumentacije izhaja, da ni izkazana verjetnost kršitev določb konkurenčne zakonodaje".

Ključna ugotovitev AVK je, da je do sodelovanja med izbranim ponudnikom in neizbranim ponudnikom prišlo šele po pravnomočnosti odločitve o oddaji naročila, in sicer zaradi spremembe predmeta javnega naročila. "Ker izbrani izvajalec v postavljenih rokih z lastnimi kapacitetami ni bil sposoben samostojno izvesti naročila, je k izvedbi povabil podizvajalca, neizbranega ponudnika," so pojasnili na agenciji.

"Glede na to, da bi sporna ravnanja utegnila predstavljati kršitve, presoja katerih ni v naši pristojnosti, je agencija dokumentacijo odstopila v presojo pristojnim organom," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Deli novico:

Majstri |  15 .05. 2018 ob  16: 28
Kako so lepo podvalili to afero. Vse je bilo lepo zračunano ... malo pred referendumom, malo pred volitvami.

Vse z namenom da pride do tega podjetja SD in SDS z bogatimi izkušnjami pri TEŠ6
IBRO |  15 .05. 2018 ob  16: 23
Ma ta članek je napisan bolj "po naročilu".

Na koncu piše, da AVK ugotavlja sporna ravnanja, ki pa niso v njeni pristojnosti. Zaradi tega je na Direkciji par ljudi tudi IZGUBILO SLUŽBO zaradi makete. Za to pa obstajajo zelo dobri razlogi in argumenti!!!!!
xxl |  15 .05. 2018 ob  16: 05
UUU kakšno presenečenje.... če pa mi falimo, takoj inšpektor, redar, Furs,carina,ni da ni.... kot je zapisla nekoč nekdo..še knjižničarka nam bo kmalu napisala kazen....ONI? Oni so pa nedotakljivi. Bljak! zamislite se, koga boste volili!
muffa |  15 .05. 2018 ob  15: 39
na gornji sliki so osebe, ki jih ne bomo volili !!!!!!
@AVK |  15 .05. 2018 ob  15: 24
dejte se ukinit itak ni koristi od vas mone!!!
Z maketo |  15 .05. 2018 ob  15: 10
nas jebejo v glavo, kaj bi bilo, če bi ti idioti zares zavrtali v predor. Golazen pokvarjena.Hvala bogu da so volitve tu in da jih splaknemo v WC školjko. Drek od dreka. Ampak etičen in moralen.
kk |  15 .05. 2018 ob  14: 57
m r s
SMC |  15 .05. 2018 ob  14: 44
banda skorumpirana
Sim sala bin |  15 .05. 2018 ob  14: 28
Ma ja no, so malo nerodno izpeljali zadevo.
Pero bodimo ponosni, da imamo končno eno orng maketo drugega tira.
Nobeden?  |  15 .05. 2018 ob  13: 53
Zihr je kriv Bavčar nje