BRAVO! GARNBRETOVA VODI V BOJU ZA ZLATO: Pred njo je še preizkušnja v težavnosti

Slovenija

Janja Garnbret je z etapno zmago v balvanih prevzela vodstvo v razvrstitvi kombinacije športnega plezanja, ki je prvič na olimpijskih igrah. Slovenska plezalka si je v parku urbanih športov Aomi po dveh disciplinah zagotovila najboljše izhodišče v boju za premierno zlato kolajno, tretje slovensko zlato odličje na igrah v Tokiu.

Prvi in drugi balvan tega finala od treh sta pripadla Slovenki. Kako izjemno dobro pripravljena je Garnbretova, kaže tudi dejstvo, da nobena od preostalih sedem finalistk ni v prvih dveh balvanih osvojila vrha. Tretji balvan odloča zgolj še o razvrstitvi od drugega do osmega mesta v vmesni razvrstitvi.

Slovenka je najbolj prepričljivo balvansko predstavo prikazala že v kvalifikacijah s štirimi osvojenimi vrhovi balvanskih smeri do vrha v prvem poskusu.

Finalna preizkušnja tega troboja športnega plezanja bo težavnost, ki je tudi paradna disciplina Korošice. V sredinih kvalifikacijah je težavnost končala na četrtem mestu.

Naslednja disciplina kombinacije bodo balvani, v katerih je Slovenka pokazala najbolj prepričljivo predstavo v kvalifikacijah s štirimi osvojenimi vrhovi balvanskih smeri do vrha v prvem poskusu. Finalna preizkušnja tega troboja športnega plezanja bo težavnost, ki je tudi paradna disciplina Korošice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija