Bratuškova bo zaupnico vezala na sprejem proračuna

DZ je danes zjutraj prejel obvestilo premierke Alenke Bratušek, da veže vprašanje zaupnice vladi "na sprejem predloga sprememb proračuna za leto 2014 v celoti", so pojasnili v službi za odnose z javnostmi v DZ. Predsednica vlade bo zahtevo podrobneje obrazložila na seji DZ, je navedla v obvestilu.

Poslanci bodo izredno sejo DZ, na kateri bodo obravnavali spremembe proračuna za leto 2014 ter proračuna za leto 2015, začeli danes ob 12. uri. Na seji se bodo odločali tudi o zakonu o davku na nepremičnine.

Glasovanje o vseh proračunskih dokumentih in spremljajočih zakonih bo v četrtek. Z glasovanjem o spremembah proračuna za leto 2014 se bodo poslanci odločili tudi o zaupnici vladi.

Za sprejem proračuna in tako tudi za potrditev zaupnice potrebujejo navadno večino v DZ. Slednjo koalicijske stranke tudi načeloma zagotavljajo, medtem ko je opozicija do proračuna kritična.

Vlada s proračunom zasleduje cilj konsolidacije javnih financ

Presežek odhodkov nad prihodki, ki je za letos dovoljen v višini 1,5 milijarde evrov, naj bi se prihodnje leto znižal na eno milijardo evrov in v letu 2015 na 859 milijonov evrov. Že prihodnje leto naj bi se tako primanjkljaj znižal pod tri odstotke BDP: znašal bo 2,9 odstotka BDP in v letu pozneje 2,4 odstotka BDP.

Deli novico:

Davek da, a ne krivičen. |  12 .11. 2013 ob  07: 19
To je tudi prva predsednik vlade, ki zahteva pobiranje na " krivičnem".

Gospa ne razume, da če sta npr. v Mariboru starša štiričlanske družine, ki si je v preteklosti kupila domovanje ostala brez služb.
Koliko davka misli ta bo ta gospa od njiju lahko pospravila v blagajno?
Pika |  11 .11. 2013 ob  11: 52
Ma kaj se igračka, saj itak ve, da jo bo dobila.....