BRATA TATE ZNOVA PRIPRTA V ROMUNIJI: Zavračata vse obtožbe spolnega nasilja in trgovine z ljudmi (FOTO, VIDEO)

Kronika

Andrew Tate in njegov brat Tristan sta bila pridržana v Romuniji po izdaji evropskega naloga za prijetje s strani Združenega Kraljestva, zdaj pa je sodišče odobrilo njuno izročitev britanskim oblastem. Kljub temu oba zavračata vse obtožbe, ki ju bremenijo spolnega nasilja in trgovine z ljudmi v obdobju med letoma 2012 in 2015.

Andrew (na desni) in Tristan Tate (na levi)

Romunska policija je sporočila, da so britanski organi izdali evropski nalog za prijetje dveh moških zaradi spolnega nasilja in izkoriščanja ljudi. Brata Tate sta bila privedena pred tožilca na bukareškem prizivnem sodišču, ki je odredil njuno 24-urno pridržanje. Oba sta se pojavila v spremstvu štirih policistov in komunicirala le s svojima odvetnikoma, poroča Sky News.

Njuno pridržanje naj bi bilo posledica obvestila štirih žensk, ki so Tatea obtožile posilstva in spolnega napada ter opozorile britansko policijo, da nameravata pobegniti iz Romunije. Brata sta izrazila presenečenje nad nalogom za prijetje, ki sta ga označila kot "osupljivo obnovo desetletja starih obtožb", hkrati pa zavračata vse obtožbe.

Romunsko sodišče je decembra odredilo, da brata ne smeta zapustiti Romunije, potem ko sta zaprosila za obisk matere v bolnišnici v Združenem Kraljestvu. Preiskava romunskih organov zaradi ločenih obtožb o posilstvu, trgovini z ljudmi in oblikovanju kriminalne združbe še poteka. Brata sta obtožena izkoriščanja žensk prek podjetja za odrasle v povezavi z domnevno kriminalno združbo.

Eden od bratov Tate vztraja, da romunski tožilci nimajo nobenih dokazov proti njemu in trdi, da gre za zaroto, s katero ga želijo utišati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija