BRATA MADŽAROVIĆ VSAK NA SVOJI STRANI: Eden za Popoviča, drugi za Bržana

Koper

Na našem portalu smo zasledili, da sta znani koprski osebnosti, svetovna prvaka v bodybuildingu in fitnes trenerja ter nenazadnje brata Dejan in Duško Madzarović, javno podprla vsak svojega kandidata za župana. Dejan tako na županskih volitvah podpira Borisa Popoviča, medtem ko bo dal Duško glas za Aleša Bržana.

Na vprašanje zakaj sta se odločila za javno podporo kandidatu za župana in na podlagi česa sta se odločila, koga bosta podprla, je Dejan za nas povedal, da je župana Popoviča podprl že na prvih volitvah in ga podpira tudi sedaj. "Ne sodim med tiste, ki menjajo mišljenje, kakor zapiha veter!".

"Vsi vemo, kako je bilo pred izvolitvijo Borisa na prvih volitvah. Koper je bil prazno mesto brez duše, vsak vikend smo bežali v Portorož ali v Trst na sprehod itd. in vsi vemo, kako je sedaj, ko iz Trsta in vseh okoliških krajev hodijo na sprehod v Koper. Potrebni sta bili akcija in dejanja, ne samo prazno govoričenje in prazne obljube."

Dejan Madžarović

Duško je ob tem povedal, da Aleša Bržana pozna že vrsto let in je nad njegovo idejo, da kandidira za mesto župana in nad njegovo vizijo vodenja občine navdušen. "Seveda je javna podpora z moje strani najmanj, kar lahko storim, da pomagam prijatelju, ki mu zaupam 100 odstotno," pojasnjuje.

In kako se je odločil, koga bo podprl? "Človek se mora najprej odločiti, ali želi ali ne želi spremembe. Jaz sodim med tiste, ki menijo, da so po 16 letih spremembe v občini Koper nujno potrebne, da je potrebno življenje v naši občini izboljšati. Predvsem na nivoju dialoga med občani in občinsko upravo, torej je izbor Aleš Bržan. Nasploh sem mnenja, da bi morali sprejeti zakon, kjer sta dovoljena največ dva štiriletna mandata za župane, saj se v nasprotnem primeru dogajajo dvomljive, netransparentne, pristranske, skratka čudne zadeve. Govorim pa na splošno za večino slovenskih občin," še dodaja Duško.

Duško Madžarović

Na vprašanje kako to, da z bratom nista podprla istega kandidata, Dejan odgovarja, da čeprav sta brata, to ne pomeni, da imata glede vsega enako mnenje. "Oba z bratom imava zelo močno osebnost in se medsebojno zelo spoštujeva, imava pa tudi vsak svoje možgane in pač v določenih pogledih različno razmišljava, kar je povsem normalno. In konec koncev se o tem znotraj družinskega kroga nisva nikdar niti pogovarjala."

Tudi Duško je potrdil bratove besede, da doma o tem ni tekla beseda. "Nikoli nisva govorila o politiki. Že tako se redko vidiva, zato so takrat bolj družinske teme ali pa morebiti športne tematike (fitness in bodybuilding). Sicer pa ima vsak izmed nas nek osebni pogled na situacijo v Kopru, kar je nenazadnje tudi pravilno."

Fotografija, ki jo je v podporo Popoviču na Facebooku objavil Dejan Madžarović.

Katere pa so vrline, ki jih mora po mnenju bratov Madžarović imeti župan oz. kaj pričakujeta od župana? Katero področje/projekt bi po njunem mnenju moral biti prioriteta v koprski občini?

"Župan mora biti dinamičen in človek dejanj, kar Boris Popovič zagotovo je," je prepričan Dejan. "Sit sem slovenskih politikov, ki samo govorijo in govorijo, a dejanj je zelo malo. V Kopru se je zadnja leta zgodilo veliko in Koper postaja resnično eno najlepših mest daleč naokoli! Mislim, da se mora Koper razvijati v turistični smeri. Postajamo tudi športno središče, sedaj se gradi olimpijski bazen, čudovita peščena igrišča za odbojko na mivki so končana, zraven bo tudi kmalu končan čudovit park. Končno bomo dobili tudi pravi hotel, ki je tako manjkal v Kopru in še in še bi lahko našteval," pravi Dejan.

Prepričan je, da se bo na takšen način v Koper iz leta v leto privabilo več turistov. "Imamo čudovito lego, podnebje in vse pogoje, da postanemo zelo priljubljena turistična destinacija. Pred leti smo lahko le sanjali in le po televiziji gledali potniške ladje, sedaj jih imamo vsako leto vedno več. In ne le občina Koper, cela Slovenija ima korist od tega. Zato je povsem logično, da podpiram tak razvoj mesta in samega župana Popoviča".

Duško Madžarović pa na Facebooku takole podpira Aleša Bržana.

Duško od bodočega župana pričakuje naslednje vrline ... "Po mojem mnenju župan ne bi smel biti v vlogi direktorja podjetja, kjer odloča o vsem, s ciljem izboljšati uspešnost le tega. Župan bi moral biti prvenstveno v vlogi človeka, ki z ogromno dialoga z občani skuša izboljšati bivanje v koprski občini, reševati težave vseh skoraj 56.000 prebivalcev. Prav tako mora smotrno delati z občinskim premoženjem. Za to pa je potrebno prisluhniti ljudem. Župan je zaradi občanov in ne obratno."

Glede prioritet v koprski občini Duško meni, da se je na veliko področjih že marsikaj pozitivnega zgodilo"Koper je čudovito mesto, vendar je tokrat treba več pozornosti usmeriti na podeželje. Narediti je treba listo prioritetnih projektov. V koprski občini so zaselki in vasi s katastrofalno cestno povezavo, brez vodovoda in kanalizacije, dotrajani šolski objekti, brez interneta, brez otroških igrišč in pa, ne boste verjeli, brez šolskega avtobusa. Tudi tam živijo občani Kopra, tudi oni si želijo živeti v urejeni občini in tudi oni sodijo pod Koper. In ne pozabimo, tudi oni gredo na volitve. Ko bodo tudi takšni projekti končani, se lahko nekega dne ukvarjamo morda tudi z razglednimi stolpi," zaključuje Duško.

Deli novico:

Petre Pan |  23 .09. 2018 ob  01: 29
Ej@..dejane.Malim te napisa a si prava Popotova pudlica. Zameril si se vsem po Kp. Nevem kako boš to celo življenje prenašal. Nebo ti lahka ne.Popota čaka še 6-7 optožbi, v tem času se še kakšna pripravi Pripravite se spet skupaj na sodišče da ga branite. Obsojen nebo to itak vemo, ampak boste mogli biti vedno zraven.Vedno. haha
Popgrahist |  23 .09. 2018 ob  01: 26
Če bi pobarvali na zemljevidu rumeno kar imata Popolnoma
Ne bom VolilPopovića |  22 .09. 2018 ob  22: 07
POTREBUJEMO spremembe Popović je zgodovina
Prepricanega prepricujete |  22 .09. 2018 ob  15: 33
-2
Bogi tisti, ki pisete kako bo Popo zgubil volitve. Prepricujete nas, ki ga bomo volili ali sebe?
Podeželje |  22 .09. 2018 ob  08: 04
-1
Požru,je rešil klub v Gažonu ...vi ste smešni,kje je bil 15let naj pove no......kdaj je bil na kakšni delovni akciji.....NIKOLI ,in njega boli srce ....da ni Adijanu Koren ,ki je vlagal lasten denar v klub in naredil vse kar danes stoji gor na tem objektu ,bi bil pašnik.....lepo vas prosim,kakšna krajevna skupnost.....saj se je izkazal pred.krajevne skupnosti kot predsednik v klubu...brez enega pomika....ops je pa kupil drese EN KOMPLET ,z denarjem KS.zelo napredno
Podeželje |  22 .09. 2018 ob  07: 33
Zakaj brišete komentar?resnica boli ,kaj......
ivica |  21 .09. 2018 ob  11: 50
pa ga pljuva za hrbton, kljub temu da tatko je kjer je - zahvaljujoc popetu.
aja... kaj pope ve da maco prihaja v firmo prosit za denar tata anteka v zameno da spija za druge?
Odgovor Podeželje |  21 .09. 2018 ob  11: 19
Podeželje piše "nogometni klub Gažon je uničil,enkrat je bilo to mesto kjer smo se zbirali in veselili,zdaj pa ga vodijo nesposobni ljudje,od predsednika Požruja in krajevne skupnosti ki spet ni imelo posluha"
Kaj ima pri tem predsednik Požru? Niti malo s politiko. On je edini, ki ni mogel gledat propadanje kluba in samega igrišča ter poprijev in spravil klub na noge...
Sedaj, po nekaj letih nedelovanja je poleg fantovnih ekip zazivel se dekliski nogomet, ki tekmuje v zs ligi in z dobrimi rezultati. NK Gažon ni niti najmanj politično usmerjen. Če to pišete sploh ne veste kaj se tam dogaja.
Sedaj živi.
bošteran |  21 .09. 2018 ob  09: 14
Berem te komentarje ,po minusih in plusih sodeč mislim ,da se gospodu Popoviču malo tresejo hlače, mislim,da ne bo izvoljen,da bo konec tega koprskega kiča ala Las vegas.Mislim,da je njegovo obdobje pase,čas je za novega župana,ki bo imel več posluha za probleme tudi vŠmarjah !Krkavčah,Pučah,Pomjanu,Laboru ,Glemu,Borštu,Truškah,Popetrah,Butarih,Trebešah,Topolovcu,Gradinu,Brezovci,Pregari,Sočergi,Movražu,Smokvici,Rakitovcu,Zazidu,Bazovici,Podpeči,Črnem kalu,Ospu,Tinjanu,Hrastovljah,Dolu,Gračišču,Kubedu,Rižani,Tinjanu,Škofijah,Hrvatinih,Dekanih,Pobegih,Čežarjih,Svetemu Antonu ,Loparju,Vanganelu,Manžanuin seveda Marezigam.
Podeželje |  21 .09. 2018 ob  08: 39
-1
Ti ki si sam postavljaš vprašanja in na njih sam odgovoriš,tebi pišem ,ki manipuliraš na regionalni ,kaj ti veš kakšno je stanje na podeželju resnica te boli pa zavajaš komentarje osebe ki piše članke na račun pred.krajevne skupnosti Šmarje,bizarno od tebe....tla se tresejo počasi ....volitve so na vratih....
Meki Kaki |  20 .09. 2018 ob  19: 54
DEJANA ŠKERLIČA ZA ŽUPANA HOČEMO..HE..HEEE! KJE JE BIL 2002. ?
@Army BIH |  20 .09. 2018 ob  18: 37
Škoda da nisi omenil, da vam je Bržan obljubil ureditev muslimanskega pokopališča na Škocjanu. Veš, smo tudi mi ki nekaj vemo . Naj Bržan poskusi to novico zanikati.
1