BRAT POKOJNEGA ZDRAVNIKA KORDIŠU: Javno ti obljubljam, da boš odgovarjal za izrečene besede

Slovenija

Besede, da je del zdravnikov mazačev, bodo poslanca Levice Miho Kordiša očitno še drago stale. Oglasil se je namreč Domen Gorenšek, brat pokojnega kirurga Matevža Gorenška, ki je bil zdravnik zasebnik in tako spadal v Kordiševo skupino mazačev. Kot je zapisal odvetnik, pa je bil njegov brat filantrop, altruist in izjemen zdravnik.

Matevž Gorenšek

Spomnimo, avgusta letos je nenadno preminil priznani slovenski kirurg Matevž Gorenšek

V odprtem pismu je kirurgov brat razložil, da so se očitno njegovi bližnji, pacienti, prijatelji, znanci in drugi, ki so menili, da je Gorenšek altruist, filantrop in izjemen kirurg ter človek, očitno motili. "Zgolj navedeno dejstvo pa je za poslanca z rdečo zvezdo na maski, podobo Tita na majici in verjetno brez enega samega delovnega dne pred vstopom v parlament, dovolj velik greh, da brez zadržka navrže to označbo, pri čemer se kot, po mojem mnenju "uporabni idiot", v upravljanju tistih, ki so ga politično ustvarili, morda niti ne zaveda, da je s tem mojega pokojnega brata prikazal celo kot kriminalca," je v pismu oster odvetnik, ki tudi razloži, da je mazaštvo po zakonu kaznivo dejanje.

Odvetnik je zapisal, da je njegov brat še kako imel vse potrebne kvalifikacije za opravljanje zdravniške funkcije, ki jo je opravljal z vso skrbnostjo, predanostjo ter požrtvovalno, "vse do svojega zadnjega dne, ko je, pregorel od običajno šestnajst do osemnajst urnega delovnega dne, ki je poleg izvajanja kompliciranih operativnih posegov, obiskovanja pacientov tudi v nočnih urah, obsegal še neprestan boj z državnimi "mlini na veter", mrtev obležal na hodniku, kot pozabljen od vseh."

Kordišu je javno obljubil, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bo poslanec pravno odgovarjal za izrečene besede. "V konkretnem postopku najverjetneje ne bo prišlo v poštev sklicevanje na poslansko imuniteto. Ves izkupiček, ki ga boš, seveda v primeru pravnomočno končanega postopka v korist mojih strank, moral za izrečene besede plačati, pa bo namenjen za izvedbo nujnih operativnih posegov ljudi, ki si zaradi sistema, katerega vzdržujejo privilegirani posamezniki, ki so te politično ustvarili, le teh v razumnem roku ne morejo privoščiti, pa čeprav vsak mesec vplačujejo prispevke v zdravstveno blagajno in so torej že tako samoplačniki," je v pismu konkreten odvetnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komšo |  16 .10. 2020 ob  15: 46
Kordiš ima v glavi vgrajeno stikalo LUD/NORMALAN.
Ištrijan |  16 .10. 2020 ob  12: 43
Dobro, naj odgovarja. Sicer pa, če je Vrhovno sodišče presodilo, da lahko najvišji predstavnik države v smislu političnega diskurza novinarje označuje s prostituti. Menim, da lahko poslanec v smislu političnega diskurza v parlamentu toliko bolj nekoga označuje za mazače.

Naj se razumemo!!! Oboje ni primerno!!!
Lili |  16 .10. 2020 ob  12: 29
No končno, da bo (bi) nekdo omejil lajanje teh skrajnežev! Tem neotesancem ala Kordiš je potrebno enkrat za vselej vzet besedo! Ti telebančki žalijo, pljuvajo in pridobivajo pristaše le s populizmom...čeprav je ta tipček levičar je enak kot Trump! Žal v svetu vedno več prevladuje populizem in ne zdrava pamet!
Komunisti, povsod so |  16 .10. 2020 ob  11: 51
Kot kratica KO pa najbolj izstopa 'kriminalna organizacija'
Komunisti, povsod so |  16 .10. 2020 ob  11: 39
Pravkar sem si zamislil nekaj besed, ki začenjajo s "KO", in ugotavljam, če imajo kaj skupnega; kokodek, kordiš, komunizem, komunisti, korona virus, konj, koglione, kokošja pamet, ko te j ...