BRALKO ZANIMA, KAJ SO SODELAVCI ŽUPANA PIRANA DELALI PRED PRIHODOM NA OBČINO: "Življenjepise trenutno prevajamo"

Piran

Na nas se je že pred časom obrnila bralka, ki želi več izvedeti o tem, kdo so sodelavci novega piranskega župana Andreja Korenike. Prepričana je bila, da bo več o njih lahko prebrala na spletni strani občine, vendar temu ni tako, saj, kot navaja, "tam vlada pravo mrtvilo". Predvsem jo zanima, kaj so novi piranski uradniki počeli preden so dobili službo na občini. Med Pirančani naj bi tudi zaokrožila informacija, da na občini iščejo novega direktorja občinske uprave in da že imajo izbranega kandidata za to delovno mesto. Za pojasnila smo se takoj obrnili na piransko občino, a je bilo potrebno na odgovore počakati več kot dva tedna, zato jih objavljamo šele sedaj. 

V nadaljevanju objavljamo naša vprašanja in odgovor piranske občine v celoti.

Kot navaja bralka, je mislila, da bo lahko o tem, kdo so sodelavci novega piranskega župana in kaj so pred nastopom službe na piranski občini počeli, lahko prebrala na občinski spletni strani. A kot pravi, je tam "pravo mrtvilo". Zato prosimo za podatke najožjih županovih sodelavcev, kdo so (njihova imena) in kaj so delali pred nastopom službe na piranski občini.

"Župan Občine Piran je imenoval Manuelo Rojec za poklicno podžupanjo in Barbaro Imenšek za nepoklicno podžupanjo, za podžupana italijanske narodne skupnosti pa je na predlog treh občinskih svetnikov imenoval Christiana Polettija. Vodja kabineta Občine Piran je Roman Bažec. V Službi za odnose z javnostmi sta zaposleni dve osebi. Občina Piran bo po sprejemu proračuna za leto 2023 razpisala delovno mesto vodje PR službe. Župan je za višjega svetovalca, ki je zadolžen za krajevne skupnosti, turizem in razvoj obrtne cone Dragonja, imenoval Mitjo Troho. Njihove opise bomo v kratkem objavili na občinski spletni strani. Trenutno jih prevajamo."

Ali drži informacija, da na občini iščete novega direktorja občinske uprave? In če drži, ali imate že kandidata za zasedbo tega delovnega mesta?

"Občina Piran bo razpisala prosto delovno mesto za direktorja občinske uprave po sprejemu proračuna za leto 2023."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Darko |  13 .02. 2023 ob  14: 37
življenjepis za njih pomeni menjavanje strank. Pri tem se vsi strinjamo z @Imperio, da vodi Denis Fakin.
Tudi drugi okoli Korenike so veselo menjavali stranke
Imperio  |  12 .02. 2023 ob  17: 15
Za Fakine vemo, da menjajo stranko večkrat na dan.
Korenika se mora rešit GGM-ja in kooperanta.
Drugače bo doživel tak scenarij kot Genio.
Korenika?
Pjero Shriba |  10 .02. 2023 ob  10: 43
Življenjepisi vseh žabarskih menežerjev in uradnikov, ki so desetletja serijsko plenili po naši Istri , da so jo praktično uničili,so znani, a ni tako?
Alora kaj hoče ta bralka.
A ima nostalgijo po stari gardi ?
Prč |  10 .02. 2023 ob  08: 16
Veronika Izabela@ Ja res je, se spominjam kako je napisal poslovni načrt za Luko Koper. Ha, ha , ha, enciklopedija, ha, ha,.....
Opazovalec |  10 .02. 2023 ob  07: 47
10
Ta Piran pa že lep čas nima sreče.
Veronika Izabela |  09 .02. 2023 ob  17: 12
25
Tipi rabijo več kot dva tedna, da napišejo par vrstic o temu, kdo sploh so. Mišič bi v tem času napisal celo enciklopedijo. Res smo beda od besed. Občina Piran je in ostaja leglo nesposobnosti.
SonjaK |  09 .02. 2023 ob  17: 02
21
Za enega pravijo, da je prejšnjo službo izgubil iz krivdnih razlogov. Ta služba mu je sedaj dobro sedla.
Gabrijel |  09 .02. 2023 ob  15: 15
39
Piranska komedija se očitno nadaljuje, tokrat z ekipo, ki je pred tem večinoma vedrila na zavodu za brezposelne.