BRALKA SE SPRAŠUJE, ZAKAJ TUŠI V ŽUSTERNI NE DELUJEJO VEČ: "Na kopališču je še vedno vsak dan veliko kopalcev"

Koper

Toplo vreme v slovenski Istri vztraja, obenem pa tudi visoke temperature morja. "Na kopališču v Žusterni je še vedno vsak dan veliko kopalcev, predvsem domačinov, ki pridejo odplavat ali se nastavljat sončnim žarkom," pravi bralka, ki jo je na plaži v Žusterni zmotilo to, da tuši več ne delujejo.

"Odmontirani tuši so povzročili veliko nejevolje med domačini," navaja bralka in dodaja, da na novem delu plaže, "kjer se domačini redkeje kopamo", tuš še vedno obratuje.

"Vsi smo seznanjeni, da obstaja datum, ko se kopalna sezona zaključi. Pa vendar, razmere so se spremenile," pripoveduje. Hkrati ocenjuje, da bi bilo primerno, da bi na kopališču obdržali enega reševalca iz vode.

Z vprašanji smo se obrnili na Marjetico Koper, kjer so nam pojasnili, da so se ob uradnem zaključku kopalne sezone, ki je bil že 15. septembra, odločili, da zaradi ugodnih vremenskih razmer domačim kopalcem podaljšajo možnost kopanja do konca septembra.

"Sedaj pa smo pričeli z rednimi vzdrževalnimi deli, kjer smo za začetek odmaknili tuše, splav in baražo, katera označuje akvatorij kopališča."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  13 .10. 2023 ob  23: 13
Gospa vam prinesem tudi žajfo
Pjero Panin |  11 .10. 2023 ob  19: 33
Ker lansko leto jih je nekdo pozabu zapret.
Vse ok
kokodek |  11 .10. 2023 ob  18: 31
12
morska voda je zdrava, tuširanje na plažah je potrata pitne vode.
vseved |  11 .10. 2023 ob  13: 03
11
@prognostik,doma je treba vodo plačat.
Prognostik |  11 .10. 2023 ob  12: 10
15
Slana naj gre domov. Sol odganja komarje.