BOŽIČEK TUDI GORAN DRAGIĆ: Otrokom podaril vstopnice za ogled tekem Miamija

Slovenija

Fundacija Gorana Dragića je v sklopu projekta #podamdaigram Mariboru podarila deset vstopnic za ogled dveh domačih košarkarskih tekem njegove ekipe Miami Heat v severnoameriški ligi NBA. Mariborska občina bo vstopnice namenila nadarjenim mariborskim dijakom, ki se lahko na razpis prijavijo na spletni strani Večera do 12. januarja, poroča Večer.

Mestna občina Maribor in Fundacija Gorana Dragića sta podpisali pismo o nameri, s katerim sta zastavili sodelovanje v projektu #podamdaigram, katerega cilj je ureditev prvega pametnega igrišča v vzhodni Sloveniji. Prihodnje leto mariborska občina načrtuje, da bo obnovila košarkarsko igrišče ob tribunah na Železničarju (ŽKK) na Taboru, Dragićeva fundacija pa bo donirala opremo za pametno igrišče.

S tem se želi zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance in član NBA-ekipe Miami Heat Goran Dragić zahvaliti vsem mariborskim navijačem, ki so Slovenijo podpirali v času evropskega prvenstva leta 2017. Obenem želi mladim omogočiti prostor za igranje košarke in tudi izpolniti obljubo, ki jo je dal smučarski šampionki Ilki Štuhec, so sporočili iz Fundacije Gorana Dragića.

Mestna občina Maribor (MOM) in Goran Dragić Foundation (Fundacija Gorana Dragića) sta podpisali pismo o nameri, s...

Objavil/a Mestna občina Maribor dne Ponedeljek, 23. december 2019

Dragić se je odločil, da bo podaril deset brezplačnih vstopnic za dve tekmi Miami Heat, med drugim tudi s klubom Dallas Mavericks, za katerega igra letos izjemni Luka Dončić.

Obe tekmi bosta zadnji teden februarja, v času šolskih počitnic. Mariborska občina se je odločila, da ogled tekem, vključno s potovanjem, omogoči nadarjenim mariborskim dijakom, ki so športno aktivni in hkrati izkazujejo izjemne rezultate na področjih športa, umetnosti ali znanosti.

DRŽAVA, KJER SO ZIMSKE RADOSTI PREPOVEDANE: Po 58 letih nameravajo legalizirati kepanje

Oblasti v mestu Wasau v ameriški zvezni državi Wisconsin se pripravljajo na spremembo zakona iz leta 1962, po katerem je kepanje kaznivo dejanje. Predsednica mestnega sveta Lisa Rasmussen je napovedala, da bodo zakonodajo ustrezno prilagodili prihodnje leto. Rasmussenova je poudarila, da je morda že čas za spremembo, ker se vsi, ki slišijo za prepoved, norčujejo iz njih.

"Ob ogledih obeh tekem smo v potovalni načrt dodali tudi sprejem pri županu Miamija, ogled univerze v Miamiju, oglede znamenitosti, obiske podjetij in srečanje s slovenskimi podjetniki na Floridi. Mestna občina Maribor in Fundacija Gorana Dragića sta za sodelovanje v projektu pridobila pokrovitelje, ki bodo dijakom krili stroške prevoza, letalskih vozovnic in transferjev, ter šestih prenočitev z zajtrkom ter vodenja v Miamiju," so za Večer sporočili z mariborske občine.

V približno 30-članski mariborski delegaciji, ki bo potovala v Miami, bodo predstavnik Mestne občine Maribor in predstavniki pokroviteljev, vabijo pa tudi druga mariborska podjetja, ki jih zanima poslovno sodelovanje s podjetji iz ZDA, da se jim pridružijo. Izvedbo potovanja je prevzela turistična agencija Kompas.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija