BOSTONSKI ZDRAVNIK DOBIL HUDO ALERGIJSKO REAKCIJO NA CEPIVO MODERNA COVID: V preiskavi tudi cepivi Pfizerja in BioNTecha!

Svet

Zdravnik iz Bostona, ki je sicer alergičen na lupinarje, je po prejemu cepiva zoper koronavirus razvil hudo alergijsko reakcijo, je v petek poročal New York Times. Po podatkih ameriške Uprave za hrano in zdravila FDA preiskuje še pet alergijskih reakcij, ki so se pojavile potem, ko so Američani prejeli cepivo zoper covid-19 proizvajalcev Pfizer in BioNTech.

Hossein Sadrzadeh je geriatrični onkolog v Boston Medical Center. Kot je povedal, se je huda alergijska reakcija razvila takoj potem, ko so ga cepili s cepivom zoper koronavirus proizvajalca Moderna. Dobil je vrtoglavico in povečan srčni utrip.

Šlo naj bi za prvo zabeleženo hudo alergijsko reakcijo, ki je prišla v javnost potem, ko so prejšnji teden začeli s cepljenjem po vsej državi.

Po besedah Davida Kibbeja, tiskovnega predstavnika bostonskega medicinskega centra, je bil zdravnik Sadrzadeh prepeljan na oddelek za nujne primere, kjer so ga pregledali, dobil je terapijo in je tudi že bil odpuščen iz bolnišnice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukurux |  26 .12. 2020 ob  15: 59
Ni nobene bojazni,pac kej je treba napisat da kdo pomatra firbca
Istriano |  26 .12. 2020 ob  13: 18
-2
Kar cepite se. Ko boste poskusni zajčki oddelali svoje se bom pa še jaz ali pa tudi ne.
td |  26 .12. 2020 ob  11: 32
Spet delate paniko, vas plačujejo antivaxxerji? Tudi cepivo proti poliju je imelo žal nekaj nepričakovanih posledic, rešilo pa je milijone otrok po svetu. Vsaka vbrizgana stvar lahko povzroči alergijo, kljub pazljivosti manjša možnost napake v proizvodnji, .... dajte si raje pogledat posledice korone pri premnogih.