BORBENI KOPRČANI OSTALI PRAZNIH ROK: Drugič v štirih dnevih premoč priznali Celjanom

Šport

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na zaostali tekmi 2. kroga končnice lige NLB (skupina od 1. do 6. mesta) doma premagali Koper 2013 s 30:25.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so še drugič v štirih dnevih premagali Koprčane. Po zmagi v polfinalu pokala v Ljutomeru so dobili še zaostalo tekmo državnega prvenstva, tudi tokrat so se morali zanjo zelo potruditi. Mogoče končni izid tega ne kaže, a še v 46. minuti je bil izid izenačen, na semaforju je kazalo 23:23. Toda nato so gostitelji v desetih minutah dosegli šest golov, varovanci Veselina Vujovića le enega, tako da je bilo zadnjih pet minut le formalnost.

Borbeni Primorci so že v prvem delu pokazali, da v Celje niso prišli z belo zastavo. Večji del so sicer zaostajali, vendar vedno, ko so domači ušli za nekaj golov - največja prednost je bila pri izidu 10:6, so se hitro približali, v 27. minuti pa so z golom Grege Krečiča izenačili na 13:13.

Na odmor so gostitelji odšli z golom prednosti, v 36. minuti pa jim je začela teči voda v grlo, saj so gostje z golom Adama Bratkoviča povedli z 19:18. To je bilo njihovo drugo vodstvo na tekmi, a hkrati tudi zadnje. Prvaki so dodali plin in prišli do zmage, ki jih je kljub še eni tekmi manj vrnila na prvo mesto, pred Ribnico imajo točko prednosti.

V celjski ekipi je bil najučinkovitejši Borut Mačkovšek s šestimi zadetki, na drugi strani jih je Bratkovič dosegel sedem.

Drugi polčas je zaznamovala tudi poškodba Thomasa Postogne, ki je v polnem teku z glavo trčil v vratnico, ko je hotel preprečiti zadetek preko vsega igrišča, na srečo se je vse skupaj končalo zgolj s pretresom in bolečinami.

Deli novico:

Jasna |  26 .04. 2018 ob  08: 23
Bravo izolan Mačkovšek.
Mario |  26 .04. 2018 ob  08: 22
Hvala za taksno borbenost ce zgubljas kot po tekocem traku.
Borbeni |  26 .04. 2018 ob  08: 21
So tolko da so vtreh dnevih izgubili tri tekme.