BONIFIKA VČERAJ BOLJ NAKLONJENA GOSTUJOČIM EKIPAM: Rokometaši Kopra izgubili dvoboj z Rikom iz Ribnice

Koper

Potem, ko so morali premoč nasprotniku včeraj priznati koprski nogometaši, so tudi rokometaši Kopra v 15. krogu lige NLB izgubili proti Riku Ribnici z 28:31 (14:16).

Obračun Kopra in Ribnice je postregel z izenačeno predstavo v prvem polčasu, v drugem pa je dolenjska zasedba deset minut pred koncem povedla za sedem golov, kar je bil dovolj velik kapital za deveto zmago v sezoni. Z njo se je Ribnica povzpela na četrto mesto, Koper pa ostaja sedmi.

Ribničani so tekmo dobro odprli in hitro povedli s 5:2 in 6.3, vendar so se Primorci hitro vrnili in izenačili na 6:6. Pozneje sta bili ekipi ves čas ena ob drugi, tudi razlika dveh zadetkov ob polčasu je bila vse prej kot odločilna.

Tudi uvod drugega polčasa je bil bolj ali manj izenačen, ves čas so bili rahlo v ospredju Dolenjci, ki so vodili tudi za tri gole, pozneje pa je prednost v korist Ribnice narasla tudi na šest golov (26:20) enajst minut pred koncem. Ko je Mitja Nosan v 50. minuti zadel za 27:20, pa je bil zmagovalec znan.

Matevž Žagar je bil z devetimi goli najboljši strelec Kopra, pri Ribnici pa sta po osemkrat zadela Ivan Laljek in Leon Ljevar.

Koper bo v 16. krogu v soboto gostoval v Mariboru, Ribnica pa bo gostila Slovan.


* Dvorana Bonifika, gledalcev 350, sodnika: Knez in Smolko.
* Koper: Jelovčan, Đurica, Morato, Žagar 9 (3), Furlan, Poklar 2, Konjevič, Bekrić 1 (1), Moljk, Beganovič, Stojanović, Vujović, Zugan 2, Sanabor 2, Marić 1, Kete 6, Breznikar, Bratkovič 5.
* Ribnica: Jelenovič, Meštrić, Klarič, Levstek, Laljek 8 (3), Bogdanović 1, Mihelič, Gorenc, Žagar 2, Ljevar 8, Grum 3, Miličevič 1, Cimerman 5, Grebenc 1, Nosan 1, Hrastnik 1.
* Sedemmetrovke: Koper 8 (4), Ribnica 3 (3).
* Izključitve: Koper 4, Ribnica 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija