BOMO ŠE KDAJ PREBRALI STAVEK: Ambasada Gavioli ponovno odpira svoja vrata?

Izola

Če je bilo še pred slabimi tremi meseci nekaj upanja za ponovno odprtje izolske diskoteke Ambasade Gavioli, pa tega sedaj zmanjkuje. Skupina Katedrala luksuznih barv ni uspela zbrati dovolj denarja za njen ponovni zagon, zato je dogovor z lastnikom za najem prostora padel v vodo.

Kljub velikemu trudu, tako s strani skupine Katedrale luksuznih barv kot tudi sedanjega lastnika, ki jim je šel na roko in jim dal priložnost s podaljševanjem rokov, da bi nekdanjo izolsko diskoteko Ambasado Gavioli najeli in ponovno oživeli, se je načrt izjalovil.

V mesecu marcu je skupina na družbenem omrežju Facebook objavila poziv za doniranje prostovoljnih prispevkov za ohranitev prostorov. Z zbranimi sredstvi so nameravali pokriti najemnino, v izolski diskoteki pa ponuditi različne vsebine, s poudarkom na kulturnem in glasbenem izobraževanju.

Bo diskoteka še kdaj zaživela?

Premalo zbranega denarja

Znesek, ki so ga zbrali s pomočjo donacij ljubiteljev Ambasade Gavioli, sicer ni bil majhen, a še zdaleč ne dovoljšen, da bi lahko najeli prostor za eno leto, nam je povedal predstavnik skupine. Poleg tega bi bil potreben dodaten vložek za prenovo in za organizacijo dogodkov.

"Ker je situacija glede Ambasade Gavioli še vedno zelo negotova, smo začeli z vračanjem denarja," so pretekli teden napisali v Facebook skupini Save Ambasada Gavioli. Tisti, ki so denar nakazali preko bančnega računa, so denar že dobili, tisti, ki so donirali preko Paypala, pa bodo dobili povrnjene zneske v naslednjih tednih. Kot so pojasnili, se transakcija vračanja ne izvede takoj in gre čez postopek.

A skupina Katedrala luksuznih barv še ni obupala. Zapisali so, da bodo še vedno iskali rešitve za zagon kluba in se zahvalili za podporo vsem, ki so donirali.

Deli novico:

Grozny |  16 .06. 2018 ob  20: 51
Ma sej ni fora v AG-kam na Obali sploh še lahko greš ven? Kakšen barček, kazino in OMV na koprski AC
Tihi |  16 .06. 2018 ob  01: 37
Marsikdo je marsikdaj prvic probal ravno v zloglasnem AG hehehe
Alozi |  15 .06. 2018 ob  09: 52
Droga naj zgradi nov gavioli
Verzej |  15 .06. 2018 ob  08: 50
Dajmo se ze enkrat sprijaznit da agja vec ne bo in fertik
Izolan | danes ob 15:00  |  14 .06. 2018 ob  15: 33
Dve leti nazaj je bil ARGO skvot , ki se je zavzemal za marsikaj, samo kaj ko nobenena izolana ni brigalo.
Izolan |  14 .06. 2018 ob  15: 00
Ne samo gavijoli a bomo se gdaj slisali v izoli da se je eurofest vrnil v izolo da bo otvoritev sezone da bo koncert na stadionu da bo koncert v sansimonu da bo proizvodnja igrack da bo proizvodnja ribjih izdelkov da bo lingispir in otroska igrala pri rivijeri da bo nogomet spet zazivel itd itd itd....... ????????????????????
i no name |  14 .06. 2018 ob  14: 59
Dejstvo je, da je Ambasada svoje zlate čase dala skozi, če bi hoteli, da nadaljuje v svojem slogu bi jo bilo potrebno popolnoma celo obnovit tako notranjost kot zunanjost kar ni malo eur. To zbiranje denarja za enoletno najemnino pa je popolnoma faljeno, če nimaš niti za najemnino kje pa boš dobil denar za dobre dy-je kar lahko en sam dy stane na večer kot celotna najemnina za celo leto. Če bo interes bodo že kje kaj odprli.
hahahaha |  14 .06. 2018 ob  14: 58
AG je bila res ena in edina. so pa določene spremembe, če se bo ponovno odprla, ki bi jih morali spremeniti.
WCji bi morali biti tudi med partyji spucani...kar je v tujini praksa (Madžarska, Avstrija)
Kar se pa tiče okolice bi se morali dogovoriti z komunalnim podjetjem da zjutraj takoj spucajo in nebi bilo problema...lepa praksa tega je v Avstriji.
Oboje lahko osebno potrdim.
SAG @Donacije |  14 .06. 2018 ob  13: 30
Denar je bil vrnjen nazaj donatorjem v primeru, da si nepismen in nisi niti prebral prispevka
Joooo |  14 .06. 2018 ob  13: 18
-4
Dosadni ste ze s tem!!!! Gavioli di merda
@hvala k...u |  14 .06. 2018 ob  13: 13
Ja, fabrika od Droge je še v Izoli, Kaj pa uprava? Srednji management? To so ljudje, ki domov nosijo več od povprečne plače. In ko oni trošijo svoj denar, imajo od njih koristi tudi gostilničarji, trgovci, frizerji, nepremičninarji...
@HVALA K...U |  14 .06. 2018 ob  13: 03
Kaj bolše da ne govoriš o Drogi ? Droga je edina firma ki še živi v Izoli vse ostalo nam je uničila Breda Pečan in njeni kompanjoni
1