SE BOMO MORALI ZA VSTOP V POSTOJNSKO JAMO TESTIRATI? Vrata odpirajo "zagnani, a z odgovornostjo"

Slovenija

Od srede bodo turisti znova lahko obiskali Postojnsko jamo. Ta je bila zaradi epidemije covida-19 zaprta najdlje v svoji zgodovini, 231 dni, so sporočili iz družbe Postojnska jama. "Vrata odpiramo zagnani, a z odgovornostjo," so navedli v sporočilu za javnost.

V družbi Postojnska jama so z veseljem naznanili ponovno odprtje "kraljice podzemlja" in večine atrakcij v Parku Postojnska jama. Tako bodo ob raziskovanju podzemlja obiskovalci lahko od srede obiskali tudi Vivarij, Expo, Modrijanovo domačijo z mlinom in Magdalena Food&Fun.

Potem ko so 18. maja že ponovno odprli vrata butičnega hotela Vila Planinka na Jezerskem, bo prenovljeni hotel Jama s tajnimi prostori obiskovalce znova sprejemal od 18. junija naprej. Šele konec junija pa bodo odprli tudi Predjamski grad, kjer trenutno prenavljajo pot do gradu.

V Postojnski jami so pridobili certifikat Slovenske turistične organizacije (STO) Green&Safe, s katerim se zavezujejo, da bodo gostom zagotovili varne razmere za obisk. Za obisk ni potrebno izpolnjevati nikakršnega pogoja, obvezno pa je upoštevanje osnovnih zaščitnih ukrepov, kot so higiena rok, nošenje maske in ohranjanje varnostne razdalje. "Poskrbeli bomo tudi za varnostno razdaljo na kultnem jamskem vlakcu in med ogledom jame v manjših skupinah," poudarjajo.

Spomnili so na "male zmajčke", mladiče človeške ribice, ki v teh dneh praznujejo peti rojstni dan. "So zdravi in so v tem letu zrasli za 1,5 centimetra. Največji med njimi meri že 14 centimetrov," so dodali.

Nenazadnje pa so izpostavili napovedane nove turistične bone, ki jih bodo lahko prebivalci Slovenije predvidoma unovčili ob obisku Postojnske jame, Predjamskega gradu in drugih atrakcij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija