BOJKOT ŠOLE NA DALJAVO TUDI NA OBALI: Kje vse bodo ostali računalniki izklopljeni?

Slovenija

V večini osnovnih šol v rdečih regijah se danes nadaljuje pouk za učence prvega triletja. Še pred poukom bodo zaposlene v šolah testirali na okužbo z novim koronavirusom. Kjer testiranj še ne bodo opravili, bo danes pouk na daljavo. V šolske klopi se ne bodo vrnili učenci petih "črnih" regij, kjer bodo tudi vrtci zagotavljali nujno varstvo. Pozivi k odprtju vrtcev in šol se vrstijo tudi na Obali. Na Facebooku je zaokrožil poziv: ob 10. uri s torbo in transparentom pred vsak vrtec in šolo v Izoli.

Testiranje naj bi danes še pred začetkom pouka organizirali v okoli 90 odstotkov vseh osnovnih šol v rdečih regijah. Kjer tega ne bodo mogli organizirati, bo pouk danes potekal na daljavo in se bodo otroci v šolske klopi vrnili šele v torek. Testirati se bodo danes morali tudi zaposleni v vrtcih v rdečih regijah, po navodilu ministrstva za izobraževanje naj bodo testiranja organizirana tekom celega dne, da bo lahko potekalo varstvo vseh otrok.

V regijah, ki so zaradi slabše epidemiološke slike na črnem seznamu ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa - to so goriška, jugovzhodna Slovenija, obalno-kraška, posavska in zasavska regija - pa bo po novem zagotovljeno nujno varstvo za otroke prvih treh razredov osnovnih šol, katerih oba starša ali starš samohranilec sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture. Tudi tisti zaposleni, ki bodo skrbeli za te otroke, bodo morali danes na testiranje.

Minuli konec tedna so po več krajih po državi, tudi v Kopru, potekali protesti zaradi zaprtih šol, po nekaterih napovedih se utegnejo nadaljevati.

V rdečih regijah - to so gorenjska, koroška, osrednjeslovenska, podravska, pomurska, primorsko-notranjska in savinjska - bo tako pouk ta teden potekal za 48.309 učencev, ki obiskujejo prve tri razrede osnovne šole. Zanje skrbi 11.590 učiteljev in drugih zaposlenih. V črnih regijah pa prvo triletje osnovne šole obiskuje 15.845 učencev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  01 .02. 2021 ob  10: 32
Bedaki!
Sej je bilo jasno povedano, da se sedaj menjuje model. Ne bomo čakali na to, da bo cela država oranžna, ker očitno še dolgo ne bo! Bomo šli po regijah, od tedna, do tedna, glede na to, koliko je okuženih. Kaj ste mislili?
Korona generacija staršev, ne otrok!
Istriano |  01 .02. 2021 ob  09: 21
Odpraviti vse ukrepe, odpreti vse šole, gostilne, podjetja in kdor se okuži se okuži, kdor umre pač umre. Če to hočejo ljudje, zakaj jim ne bi to dali? Pa še mnogo ceneje bo za vse nas, saj se država ne bo zadolževala. Hkrati bo to še zdravstvena in pokojninska reforma, ker se bo precej zmanjšalo število prejemnikov pokojnin in upravičencev, ki koristi zdravstvo.