BOJI SE NOVEGA SOSEDA: Pod pretvezo, da potrebuje sladkor, je vstopil v njen dom

Trendi

Ženska je bila prestrašena, ko je njen novi sosed pod pretvezo, da potrebuje sladkor, vstopil v njen dom, kljub temu, da je trgovina le kakšno minuto hoje stran. Njegovo vedenje je hitro prešlo iz klišejskega izgovora v vsiljivo prisotnost; pripravil si je kavo v njeni kuhinji in brez dovoljenja posegal v njen osebni prostor, ko se je dotikal njene tetovaže in prstanov. To neprimerno vedenje se je nadaljevalo, ko se je čez nekaj ur vrnil, zopet brez legitimnega razloga in še naprej posegal v njen osebni prostor.

[gallery id='204']

Ženska je svojo izkušnjo delila na forumu Mumsnet. Povedala je, da je sosed pozvonil na njena vrata ob 13.00, in ko ni odprla, je trkal še močneje. Pogledala je skozi okno in videla novega soseda, s katerim se je srečala le enkrat ali dvakrat mimogrede. Sosed živi s svojo punco in otrokom. Odprla je vrata in sosed je rekel, da mu je žal, da jo moti, ampak da je ostal brez sladkorja in resnično potrebuje kavo. Sprva se ji je to zdelo smešno, ker je delovalo kot kliše. Ko pa se je obrnila, da bi mu prinesla sladkor, jo je sosed spremljal v hišo in v kuhinjo. Prinesel je svojo kavo in nato brez dovoljenja odpiral predale, da bi našel žlico.

Vprašal jo je, kdaj ima običajno kosilo, ter predlagal, da bi lahko skupaj kosila. Povedal je, da rad riše, ko je videl nekaj njenih umetniških del, ter predlagal, da bi lahko skupaj risala. Vsa nadaljnja vprašanja so bila namenjena temu, da se ji približa in ima fizični stik - všeč so mu bili njeni prstani, zato jo je držal roko, da bi jih pogledal, prav tako je komentiral njeno tetovažo ter drsel z roko po njej. Vprašal je, kako velike ima ušesne mečice in če lahko pogleda, ter se približal, da bi si podrobno ogledal njena ušesa.

Ženska se je počutila nelagodno zaradi njegove bližine, zato mu je rekla, da mora oditi, ker ima delo, in mu ponudila, da vzame sladkor. On pa je rekel, da ni treba in da bo kasneje skočil v trgovino. Omenila je tudi, da je trgovina manj kot minuto hoje stran od njegove hiše. Ob 15.00 je zopet pozvonil na vrata in ponovno vstopil v njeno hišo, da bi si spet sam vzel sladkor. Rekel, da si želi ponovno ogledati njeno tetovažo, ter jo prijel zapestje in počasi drsel z roko po njeni podlakti.

V tem trenutku je bila že precej prestrašena, umaknila se je in rekla, da mora resnično delati, ter mu hitro ponudila sladkor. Šla je proti vhodnim vratom, da bi jih odprla, in pri odhodu je sosed rekel, naj svojemu partnerju ne pove, da je prišel. Ona pa mu je odgovorila, da njen partner že ve, da je bil tukaj. Svoje nelagodje je delila s partnerjem, ki je bil besen. Naslednji dan se je soočil s sosedom in ga vprašal, ali lahko vrne njuno posodo za sladkor.

Sosedova partnerka je bila zmedena - zakaj je bil v njuni hiši in zakaj ima njuno posodo. Čez 20 minut sta oba stala na pragu, se vljudno opravičevala ter jo prosila, naj razloži, kaj je naredil, da se je tako slabo počutila. To jo je še bolj razjezilo, ker je sosed dobro vedel, kaj je naredil, in mu je to tudi povedala. Sosed je zanikal, da bi rekel, da njenemu partnerju naj ne pove, da je prišel, in jo obtožil, da pretirava. Ona pa mu je rekla, da je neprijeten in zastrašujoč. Nato je vprašala njegovo partnerko, ali so bili prejšnji dan brez sladkorja - odgovorila je, da so ga imeli.

V komentarjih so ljudje žensko pomirili, da njegovo vedenje ni normalno, in pohvalili njenega partnerja, da jo je podprl. Ena oseba je napisala: "To je ZELO nenavadno vedenje z njegove strani. Storili ste popolnoma prav in zelo sem vesel, da vas je vaš partner podprl. Dobro ste se soočili s tem."

Drugi so poudarili, da jim je žal za njegovo partnerko, ki je bila očitno zaslepljena zaradi situacije, in priporočili, da si omisli video zvonec, da lahko vidi, kdo je pred vrati. Nekdo drug je zapisal: "Kakšen absolutni čudak. Tudi zanjo mi ni žal, kajti nenavadno je, da ga pripelje s seboj kot porednega otroka, da se opraviči. Zdi se, kot da je želela preveriti, če lažete! Izogibajte se jih kot kuge."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija