BOJAN PETAN PRED KOPRSKEGA SODNIKA: Zlorabil naj bi položaj v nadzornem svetu Term Čatež in Marini Portorož

Kronika

Na koprskem okrožnem sodišču se bo v torek nadaljevalo sojenje prvemu možu več družb iz skupine DZS Bojanu Petanu in soobtoženim, ki jim tožilstvo očita izčrpavanje Term Čatež. Petan je pred sodnika v tej zadevi prvič stopil na predobravnavnem naroku že februarja 2021, ko krivde ni priznal.

Tožilstvo Petanu očita, da je z delniškimi in posojilnimi posli v obdobju po letu 2007 finančno izčrpaval Terme Čatež. Eno od največjih turističnih družb v državi naj bi lastninil z njenim denarjem.

Nepravilnosti naj bi se med drugim nanašale na prodajo dveh svežnjev delnic Term Čatež v letu 2007, ki sta ju obvladovala Turistično podjetje Portorož in Marina Portorož. Obe družbi sta bili takrat v lasti Term Čatež.

Petanu, ki je v okviru skupine DZS predsednik uprave krovne družbe DZS, predsednik uprave časopisne hiše Dnevnik in generalni direktor Term Čatež, očitajo dve kaznivi dejanji - zlorabo položaja pri upravljanju gospodarske družbe pred prevzemom Term Čatež ter zlorabo položaja znotraj nadzornega sveta Term Čatež in v Marini Portorož.

Med obtoženimi kaznivega dejanja zlorabe položaja in pomoči pri tem kaznivem dejanju so poleg Petana tudi finančnik Bogdan Pušnik ter družbi DZS in MS Invest.

Bojan Petan

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so Petana in njegov poslovni imperij vzeli pod drobnogled leta 2014, ko so po vsej Sloveniji opravili več kot 30 hišnih preiskav, Petana pa so takrat začasno pridržali. Hišno preiskavo so opravili tudi v Marini Portorož in zasegli več dokumentacije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  11 .09. 2023 ob  14: 08
in on se že trese, da bo šel v zapor, hahaha