BOGATIČEVA IZOLA V RDEČIH ŠTEVILKAH: Lani z dvema milijonoma evrov primanjkljaja in novimi dolgovi

Izola

Izolski občinski svetniki so na včerajšnji seji sprejeli zaključni račun proračuna Občine Izola za leto 2023, iz katerega je razvidno, da je Izola zaključila leto z dvema milijonoma evrov proračunskega primanjkljaja, kljub temu da se je dodatno zadolževala.

Prihodki občine Izola so v letu 2023 skupaj znašali 24,8 milijona evrov, odhodki pa 26,7 milijona evrov. Občina je odplačala dolgoročna posojila v višini 1,1 milijona evrov, na novo pa se je zadolžila za 2,7 milijona evrov.

Svetniki so se seznanili tudi s predlogi za usklajevanje občinskega prostorskega načrta (OPN) s 33 referendumskimi zahtevami, kot jih je pripravila posvetovalna skupina. Njeni člani so predstavniki Civilne iniciative Gibanje za Izolo, ki je zahtevala referendum, pa tudi turizma, industrije, znanosti in inovacij, športa, kulture in drugih področij.

Župan Milan Bogatič je pojasnil, da je naloga občine, da referendumske zahteve pretehta in se do njih opredeli. Zakon namreč določa, da lahko občina nov predlog prostorskega akta, ki je zaradi referenduma ostal neuveljavljen, pripravi le tako, da se v dopolnjenem aktu opredeli do referendumskih zahtev.

Skladno s temi zahtevami bodo v OPN vnesli tudi kriterije za obravnavo pobud za razvojne kmetije in če bo možno, ustrezne pobude za umestitev razvojnih kmetij. Te bodo morale zadostiti kriterijem, ki jih od 5. marca pripravlja podskupina za kmetijstvo. Dokončno naj bi jih oblikovala v prihodnjih dneh.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  25 .03. 2024 ob  14: 40
Za tega psihopata je v drugem krogu voli 2.726 volilnih upravičencev. Ja, somed nami inv erjetno jih tudi poznate.... cepce..... Ti (in še kakšen se najde poleg) so neposredno odgovorni za to in še marsikaj. Župan je samo vrh.
Stiv Rivs |  23 .03. 2024 ob  08: 10
Ke mižerja.
Občino so najprej zadolžili za 3 milijone.
S tem so povečali prejšnji dolg iz 10 na skoraj 13 milijonov.
Na koncu pridelali še 2 milijona izgube.
A tudi za to je kriva prejšnja uprava...
Do konca mandata je še dolga.
Imperio  |  22 .03. 2024 ob  21: 49
11
Še en glupi Pičone. Tokrat v Izoli
Stric iz ozadja |  22 .03. 2024 ob  18: 49
10
Monkey see, monkey do...... Kar se Janezek nauči, to dela...... In kaj pričakovati od UDBAŠA, carinika in "našega"? Veselo se zadolžujemo in dajemo našim.....
ManofSteel |  22 .03. 2024 ob  17: 59
11
In bedaki, kot so svobodnjaki bi radi živeli od socializma na račun kreditov, tako kot so v času juge prejemali kredite za hiše brez, da bi jih vrnili. Zato vam je všeč socializem...sam, da tokrat nema kredita,če ni garanta bwahahahahahahaha