BODO ZDRAVSTVENI DELAVCI PRISILJENI V CEPLJENJE? S tem naj bi zaščitili bolnike in ukrepali proti 'antivakserjem'

Svet

V Italiji načrtujejo uvedbo predpisa, ki bi prisilil zdravstvene delavce, da se cepijo proti covidu-19. S tem želi vlada ukrepati proti pojavu nasprotnikov cepljenja v zdravstvu, je danes napovedal premier Mario Draghi. Po njegovem ni dobro, da so necepljeni zdravstveni delavci v stiku z bolniki.

"Vlada namerava posredovati. V Italiji sicer cepljenje ni obvezno, ampak ni mogoče, da necepljeno osebje v zdravstvu prihaja v stik z bolnimi," je povedal Draghi. Ob tem je napovedal, da bo pravosodna ministrica Marta Cartabia pripravila ustrezen predpis, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po oceni ministra za zdravje Roberta Speranze ni veliko zaposlenih v zdravstvu, ki nasprotujejo cepljenju, bodo pa preverili točno število.

Pritiski na vlado glede predpisa so se povečali, ko je k ukrepanju med drugim pozval predsednik dežele Ligurija Giovanni Toti, potem ko so potrdili novi koronavirus pri 12 osebah, ki so se okužile v dveh bolnišnicah zaradi necepljenih zaposlenih.

Dodatno je za razpravo poskrbela odločitev sodnice v mestu Belluno, ki je zavrnila pritožbo več zaposlenih doma za starejše, kjer so jih suspendirali z delovnega mesta zaradi zavračanja cepljenja. Odločitev je utemeljila s tem, da je zdravje stanovalcev pomembnejše od svobode pri odločanju o cepljenju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Voliga |  27 .03. 2021 ob  08: 36
Prisiljen biti cepljen z eksperimentalnim cepivom brez formalno pravne zaščite je zrelo za tožbo v Haag
Obala1 |  26 .03. 2021 ob  21: 20
Zdaj bral anesteziolog za prejsnji mesec zaslužil 27500 EUR ...ne vem već kdo je NOR v tej državi ....kako bi se reklo pic.a vam materina lopovi
alfa |  26 .03. 2021 ob  21: 05
-2
A ste se vprašali zakaj se nekateri zdravstveni delavci ne želijo cepitjQuery112308263549960298768_1616788889868 Oni že vedo zakaj!! In spet je v igri MONEY, MONEY, MONEY.. prepeva ABBA .