BODO NAJSTAREJŠI PIRANSKI VRTOVI IZGINILI POD NOVIMI APARTMAJI? Na občini trdijo, da ti ostajajo nedotaknjeni (FOTO)

Piran

Na naše uredništvo se je obrnil zaskrbljeni Pirančan, ki je opazil, da se za hišami Ulice IX. korpusa in ob Adamičevi ulici dogaja nekaj 'neprimernega'. Tam se po besedah bralca nahajajo čudoviti vrtovi, ki pa naj bi bili že delno pozidani. "Če se to ne bo preprečilo, bodo najstarejši piranski vrtovi 'izginili' pod novimi 'apartmaji'," je zapisal Pirančan. Na piranski občini trdijo, da gre zgolj za rekonstrukcijo obstoječe hiše in da vrtovi ostajajo nedotaknjeni.

Bralec je kot dokaz sporne pozidave, ki jo je sam označil kot morebitno črno gradnjo, priložil posnetek drona. "Lepo se vidi, da so vrtovi pod krstilnico (op. a. Krstilnica sv. Janeza Krstnika) že delno pozidani. Če se to ne bo preprečilo, bodo najstarejši piranski vrtovi 'izginili' pod novimi 'apartmaji' za vse večne čase," je zapisal zaskrbljeni občan.

Na Občini Piran so nam pojasnili, da se na omenjenem območju po njihovih podatkih izvaja "zgolj rekonstrukcija obstoječe hiše in nič drugega". "Lastnik je začel rekonstrukcijo zaradi povešenega, varnostno nevarnega in hkrati nič več funkcionalnega ostrešja, saj gre za objekt iz leta okoli 1600. Omenjeni objekt stoji na privatnem zemljišču. Na kakšen način ga namerava uporabljati lastnik po rekonstrukciji, nismo seznanjeni," odgovarjajo na piranski občini.

Priložili so tudi fotografijo rekonstrukcije (zgoraj), iz katere je razvidno, kje potekajo dela in ki, kot pravijo na občini, dokazuje, da se dela ne izvajajo na omenjenih vrtovih.

Kot so še dodali, gradbeno dovoljenje izdaja upravna enota, vloga pa je po občini znanih podatkih v postopku. Za zunanjost objekta in s tem za način rekonstrukcije je pristojen Zavod za varovanje kulturne dediščine, za skladnost gradnje pa gradbena inšpekcija, so še pojasnili v Piranu.

<3

Objavil/a I Love PIRAN dne Sreda, 11. december 2019

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Veštivemjaz |  25 .05. 2020 ob  14: 28
-4
Kaj pa un bazen na desnijQuery1123025438393575360063_1590409697867?