BODO MORALI NECEPLJENI ODSLEJ PLAČEVATI STROŠKE MOREBITNE HOSPITALIZACIJE? Tako odgovarja Beovićeva

Slovenija

Plačevanje necepljenih bolnikov v primeru hospitalizacije zaradi covida-19 je zgolj ena od številnih idej, ki jih je prejela, je v medijem včeraj pojasnila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Bojana Beović. Ideja, ki jo je v minulem tednu omenila Beovićeva, je namreč v javnosti sprožila burne odzive, pa tudi nekaj pozivov k njenem odstopu.

Buren odziv javnosti je Beovićevo po njenih besedah presenetil, je pa pozive o odstopu sama "videla le po televiziji", do nje pa take zahteve niso prišle.

Beovićeva je včeraj večkrat zatrdila, da je šlo pri omembi možnosti plačevanja bolnikov zgolj za eno od idej, ki jih tudi po elektronski pošti prejema zdravniška zbornica. "Vse take ideje morajo priti v eter, v razpravo, ljudje morajo biti za in proti in potem se stvari izkristalizirajo," meni Beovićeva.

Bojana Beović

Predlogi po njenih besedah prihajajo tako od zdravnikov kot laikov, ki razmišljajo, kaj bi morali storiti, da bi tudi v Sloveniji dosegli tako visoko precepljenost, kot jo imajo v večini zahodnoevropskih držav. Tam imajo kljub velikim epidemičnim valovom v bolnišnicah tudi osemkrat manj hospitaliziranih, kot jih imamo v Sloveniji, opominja Beovićeva.

"Ne vem, če ste kdaj videli, kako od znotraj zgleda intenzivna terapija, ampak to je res trpljenje," je poudarila. Sama je delala tudi v t. i. ambulanti za dolgi covid. Obravnavala je ljudi, ki so bili po njeni oceni mlajši od 50 let in se zaradi posledic po preboleli bolezni ne morejo vrniti na delovno mesto. Tako po njeni oceni ne bi bilo etično, če bi bila stroka tiho ob tako kritični situaciji, kot smo ji priča v zdravstvu zaradi covida-19.

Hkrati pa je dejala, da se včasih skupaj s kolegi zdravniki počuti osamljeno pri zagovarjanju zdravja vseh bolnikov, tako obolelih zaradi covida-19 kot vseh ostalih, ki zaradi epidemije nimajo dostopa do zdravstvene obravnave.

Predlogov in idej, kako dvigniti precepljenost, je torej več. Opomnila je, da se po Evropi razpravlja tudi o uvedbi obveznega cepljenja. Če se bodo Evropska unija in druge države odločile za obvezno cepljenje, Beovićeva pričakuje, da bo tudi v Sloveniji mogoče doseči konsenz o tej odločitvi.

Meni namreč, da bi morali o ključnem ukrepu, pa kakršenkoli že bo, najti širši konsenz, morda velike večine DZ ali celo večinske podpore, izražene na referendumu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  05 .12. 2021 ob  10: 56
-3
Na eni strani butasti vladni zvočniki na drugi pa fakebook anticepilci.
Kdo spet uriril to bogo našo Slovenijo?
pajade |  05 .12. 2021 ob  09: 34
Ne, kje pa...
vseved |  05 .12. 2021 ob  08: 46
-4
@pajade, saj nisi mislil resno z tem pozivom?
alfa |  05 .12. 2021 ob  06: 13
pa to jim je cilj SKREGAJ LJUDSTVO MED SEBOJ IN VLADAJ, zato bi morali vsi skupaj stopiti ne glede na to kdo in kaj si...učite se iz zgodovine, saj veste vse revolucije so uspele šele ,ko je narod skupaj stopil proti peščici vodilnim..kmalu bodo volitve.
pajade |  04 .12. 2021 ob  22: 55
12
Še en dokaz, da ne gre za zdravje, ampak samo za denar, ustvarjanje panike in razdora med ljudmi... Skrajni čas, da prenehamo vplačevati zdravstveno zavarovanje,. Zobozdravstvo, okulista in raznorazne preiskave že tako plačujemo samoplačniško, sicer čakaš in čakaš...
vseved |  04 .12. 2021 ob  20: 15
-1
Sem proti , čeprav podpiram cepljenje.
Resnica očem skrita |  04 .12. 2021 ob  19: 18
Hmm, potem bodo rekli da jim ustavno sodišče spet puli zobe....
Obala1 |  04 .12. 2021 ob  19: 15
14
Beovicka je sramota za vse zdravnike ….casa Nazaj so so zdravniki ubadali z Hipokratovo prisego zdaj po ta novem ga gredo po.PU.sit Jansi …gamad
manemebasat |  04 .12. 2021 ob  19: 00
A ta drek ti pred;agajo? OK, jaz ti predlagam da se vrzes pod vlak, krave tina!
alfa |  04 .12. 2021 ob  18: 15
22
beovička, poslušaj ti, kam pa gre naš davkoplačevalski denar in keš od obveznega ter dodatnaga zdr. zavarovanja, ki smo ga plačevali vsa ta leta, tudi, ko nismo nič koristili....jQuery112308552827905629103_1638637802868?????? lih tako smo tudi mi redno in vestno plačevali zato vrni vse z obresti , šele potem fantaziraj...mrrrrrššššš
Ištrijan |  04 .12. 2021 ob  17: 13
24
Kriminalci!

"Zdravnik" s takšno mentaliteto in prepričanji bi moral biti nemudoma izločen iz zdravstvenega sistema! Za vedno! Naj ti potem srečo poiščejo v drži, kjer imajo takšne ideje domovinsko poreklo!

S takimi kriminalnimi idejami odpirajo Pandorini skrinjico! Začne se lahko s plačevanjem stroškov zdravljenja zaradi covida-19, k temu se lahko kasneje hitro še kaj doda.

#BANDITI
Obala1 |  04 .12. 2021 ob  14: 44
26
Ena od vecjih neumnosti ki sem jih do zdaj slisal …za bolnike raka na pljucih naj bi plaćala tobacna industrija? Za kaksen drugi tip raka politika ki je dovolila Monsantu trgovino In predelavo GMO hrane? Kdo bo placal zdravljenje srca In ožilja ter komplementarnih bolezni pri debelih osebah ( kdo jim je kriv, da prevec hrane konzumirajo )…. To so delitev ki jih hoće ta korumpirana, bolana In sociopatna politika uvest …take vlade morajo TAKOJ past
1