BODO HIT OHROMILE STAVKE? Napovedal jo je tudi Sindikat gostinstva in turizma

Slovenija

Danes so se nadaljevala pogajanja med Sindikatom igralniških delavcev Slovenije (SIDS) v Hitu in upravo družbe Hit. Dogovora pogajalski strani nista dosegli, zato jih bosta nadaljevali v torek, so sporočili iz Hita. V petek pa so stavko napovedali v Sindikatu gostinstva in turizma (GIT) v Hitu, začela se bo v petek ob 18. uri.

GIT ima le eno stavkovno zahtevo, to je preklic odpovedi kolektivnih pogodb, je povedala predsednica Erika Birsa. O svojih zahtevah se bodo z vodstvom novogoriške igralniške družbe pogajali v ponedeljek. Stavki sindikata SIDS pa se ne bodo pridružili, ker se ne strinjajo z vsemi njihovimi zahtevami.

Tretji sindikat v Hitu, sindikat Vrba, se bo o pridružitvi stavki ali morebitni napovedi svoje stavke odločal danes, je potrdil predsednik sindikata Vrba v Hitu Tomaž Vidrih.

SIDS enota Nova Gorica je za 20. oktober napovedal stavko. Do napovedi delavske akcije je prišlo potem, ko je SIDS julija na upravo družbe Hit naslovil zahteve po spremembi in dopolnitvi dveh kolektivnih pogodb v podjetju, uprava Hita pa ju je nato odpovedala in pozvala sindikate k pogajanjem za nove.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija