BODO ČAKALNE VRSTE KONČNO KRAJŠE? Štirje novi zdravniki in dve novi ambulanti (FOTO)

Koper

Zdravstveni dom (ZD) Koper je v Šalari tudi uradno odprl dve novi ambulanti družinske medicine. Gre za področje, ki je najbolj obremenjeno, z novo pridobitvijo računajo na skrajšanje čakalnih vrst in razbremenitev samih zdravnikov, je pojasnil vršilec dolžnosti direktorja ZD Koper Igor Hrvatin.

V aprilu in maju so v ZD Koper na novo zaposlili skupno štiri zdravnike družinske medicine. Ta panoga je tudi sicer najbolj obremenjena, sledi ji pediatrija, je ob robu današnjega odprtja novih ambulant na Obrtniški ulici za STA povedal Hrvatin.

Kot je poudaril v. d. direktorja ZD Koper, je vsaka tovrstna pridobitev velik plus za občane in za bolnike, čeprav samo odprtje novih ambulant ne predstavlja avtomatično tudi razbremenitve obstoječih ambulant in zdravnikov.

Prav zato računajo na informiranje uporabnikov o možnosti izbire novih zdravnikov na lokaciji v Šalari. Hrvatin je pri tem priznal, da se bodo novosti poznale postopno, v pol do enega leta, preden se bodo bolniki "prelili" iz prezasedenih ambulant v nove ambulante. Pri tem vsekakor računa, da bodo na ta način skrajšali čakalne vrste ter hkrati razbremenili dosedanje zdravnike.

Zdravniki družinske medicine so namreč tudi v Kopru preobremenjeni, doživljajo izčrpanost in celo izgorelost, med njimi so tudi primeri dolgotrajnih bolniških odsotnosti, je navedel Hrvatin.

Kot je dodal prvi mož koprskega zdravstvenega doma, bi želeli v prihodnjem letu prek zavoda za zdravstveno zavarovanje pridobiti še dodaten program družinske medicine ali dva, s čimer bi dokončno osvežili zdravniški kader. Sicer pa se bodo v Kopru še naprej trudili privabiti specialiste družinske medicine oz. zagotoviti, da ti tudi ostanejo v Kopru.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  14 .06. 2019 ob  08: 48
@vseved, kje se je do sedaj skrival, da ni prej to naredil. :-) Morda bi ga moralo ministrstvo za zdravje zaposlit, bi rabili verjetno stotine zdravnikov. Problem rešen. :-)
vseved |  13 .06. 2019 ob  14: 22
-4
Pohvala Igorju, da je pripeljal nove zdravnike.