"BO VSE DOBRO PO ŠESTI DOZI?": Protest Tržačanov proti "zdravstveni diktaturi", novinarje zmerjali s teroristi" (VIDEO)

Trst

Včeraj popoldne se je na Borznem trgu v Trstu zbrala velika množica ljudi v znak protesta proti covidnemu potrdilu. Vzklikali so, da nočejo zdravstvene diktature, novinarje pa so zmerjali z lažnivci in teroristi.

Množica je z Borznega trga krenila po Korzu Italija, po ulicah Carducci, Coroneo in Fabio Savero ter mimo Trga Oberdan nazaj proti Borznemu trgu. Po podatkih policije naj bi se shoda udeležilo okoli tisoč ljudi, po poročanju italijanskih medijev pa veliko več.

Na transparentih so nosili napise, kot je: Ne apartheidu, Dovolj!, Bo vse dobro tudi po šesti dozi?, Nočemo zdravstvene diktature … Očitki so bili naslovljeni na centralno in deželno vlado, še posebej pa na novinarje.

Pred sedežem državne televizije RAI so vzklikali: "Novinarji, lažnivci! Novinarji, teroristi! Kje je neodvisnost medijev?". Posebej glasni so bili tudi pred sedežem deželnega sveta, kjer so javno izrazili nezadovoljstvo z vodenjem zdravstvene krize in pandemije.

Pobudniki so shod napovedali na družbenih omrežjih, pristojni za javni red in mir pa so ga potrdili in se nanj pripravili. Prisotnih je bilo veliko policistov ter pripadnikov specialne enote Digos, ki so si pred stavbo deželnega sveta nadeli ščite in čelade. Shod je minil mirno in brez izgredov, so pa njegovi pobudniki že napovedali nove proteste.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  14 .09. 2021 ob  16: 12
Resolucija Sveta Evrope prepoveduje uzakonjeno cepljenje! vir: Resolucija Sveta Evrope št.2361 (2021)
Lili |  14 .09. 2021 ob  16: 11
Ne vejo več, kaj bi se zmislili, da bi rajo prisilili, da se gre cepit! Samo in le to je vzrok vse te norije. Ne povejo pa, da je cepivo (če to sploh je) šele v 3.fazi klinične raziskave, ki se bo končala leta 2023 ali 2024, da vsi ki se cepijo podpišejo da se strinjajo, da so udeleženci klinične raziskave, katere predosti oz.tveganja niso znani! Kaj smo normalni? In to vejo zdravniki, vendar so tiho, ker se bojijo!
manemebasat |  14 .09. 2021 ob  11: 53
To se dogaja povsod po svetu, na RO pa nic. Ista kritika tudi vam, prodane duse in izdajalci lastnega naroda.