BO TO POSTAL VSAKDAN? Občan poklical policijo, da na Bivju kradejo nafto

Kronika

Sinoči ob 22.50 je policiste Policijske uprave (PU) Koper občan obvestil, da na Bivju kradejo nafto. Policisti so bili v nekaj minutah na kraju in prijeli najprej dve osebi, zatem pa še tretjega, ki je poskušal pobegniti. Vsi trije so državljani Severne Makedonije, ki prebivajo v Sloveniji. V dveh njihovih vozilih so bile posode z gorivom. Postopki še potekajo.

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 37 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 138 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin, zaradi kršitev javnega reda so bile tri intervencije.

Pri Portorožu so zasegli vozilo 83-letnemu vozniku, ki mu je poteklo vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Včeraj popoldan je nekdo v Pradah vstopil v pisarno, iz katere je ukradel gotovino, zlatnino in tri ročne ure.

Ob 21.30 je v Luciji na kolesarski stezi zaradi neprilagojene hitrosti 71-letni moški izgubil nadzor nad e-skirojem. Pri padcu se je poškodoval (odrgnine po obrazu in lažji pretres možganov). Izdan mu je bil plačilni nalog.

V Rakitniku so ob 1.30 ustavili 45-letno voznico osebnega avtomobila, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,73 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje. Tudi potnik v vozilu je pod vplivom alkohola kršil javni red in mir, zato je bilo tudi njemu odrejeno pridržanje.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 16 ilegalnih prehodov državne meje.

V Kopru so policisti včeraj dopoldan ustavili osebni avto Peugeot, italijanske registracije, ki ga je vozil 27-letni državljan Kosova. V vozilu so bili še štirje državljani Iraka, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija