BO SPREHAJANJE V KOPALKAH PO IZOLI KMALU PREPOVEDANO? O tem bodo odločali občinski svetniki

Izola

Izolski občinski svetniki so na včerajšnji 15. redni seji sprejeli Predlog Odloka o javnem redu in miru, ki je bil članom občinskega sveta posredovan v 20-dnevno obravnavo. Omenjeni odlok bi omogočil pravno podlago za urejanje javnega reda in miru, pa tudi izrekanje glob v primeru kršitev. Sprejetje odloka načrtujejo še pred poletno sezono, saj bi z njim med drugim urejali tudi sprehajanje po mestu v neprimerni opravi, kot so kopalke.

Svetniki so najprej obravnavali letna poročila, delovne načrte in finančne načrte javnih vzgojno-izobraževalnih zavodov, potrdili pa so letno poročilo o izvedenih ukrepih akcijskega načrta Lokalnega energetskega koncepta Občine Izola in se seznanil s planom dejavnosti za leto 2021 ter programom dela in finančnega načrta Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Izola za leto 2021.

V okviru razpolaganja z nepremičnim premoženjem Občine Izola je občinski svet za parcelo v Livadah odobril status grajenega javnega dobrega. Po njej v naravi že poteka pot, ki služi dostopu do obstoječih objektov. Na drugi nepremičnini, ki se ureja z zazidalnim načrtom Kajuhova – hudournik Morer, pa so svetniki status javnega dobrega ukinili. Občina namerava na osnovi projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja tam zgraditi gasilski dom

V drugi obravnavi je občinski svet sprejel Predlog Odloka o ustanovitvi skupne občinske uprave Medobčinska uprava Istre. Če bodo odlok sprejele tudi vse ostale, piranska in koprska občina sta odlok že potrdili, bo še letos na posameznih področjih dela zaživela skupna občinska uprava.

Občinski svet Občine Izola je sprejel predloge Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Imenovana sta bila nadomestna člana v Svet javnega zavoda Zdravstveni dom Izola in v Nadzorni odbor Občine Izola. Nazadnje so svetniki sprejeli še predlog o pričetku postopka razpisa za občinsko nagrado in priznanja za leto 2021.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  30 .04. 2021 ob  08: 31
Župana skrbi javni red in mir?
V Izoli lahko greš na plažo kar v kopalkah in to je prekršek?

Ne skrbi Vas, da je Izola leglo kriminala in prodaje drog.

Župan želi ugajati predvsem kosovarom njegovim bodočim volilcem!
Oni svoje žene zavijajo v tepih.
A je Izola že arabski polotok?
alfa |  23 .04. 2021 ob  16: 38
11
PRAVILNO!
Ištrijan |  23 .04. 2021 ob  16: 37
18
Ma ne, zakaj bi to sprejeli. Je prav lušno videt zavaljene slovence s tripami venih in z birami v rokah kako se ponosno sprehajajo po nasih ulicah. Se prava atrakcija in dobrodoslica za tiste druge, prave turiste, ki se jim rece kulturni in civilizirani in ki prinas tudi kaj pustijo (€). Kako so pa vsec nam domacinom pa ne bom niti zgubljal besed.