BO POTREBEN ŽREB? Za hitre teste prispelo 22 ponudb

Slovenija

Ministrstvo za zdravje je prejelo 22 ponudb za dobavo milijona hitrih antigenskih testov za potrjevanje okužbe z novim koronavirusom. Ponudniki morajo do petka ministrstvu predložiti še vzorec ponujenega testa z vsemi potrebnimi zapisi in oznakami skladno z zakonodajo EU, so pojasnili na ministrstvu.

Ministrstvo je danes odpiralo ponudbe, ki so jih prejeli na javni razpis, objavljen 18. februarja. Kdo vse je oddal ponudbo in po kakšni ceni, danes na ministrstvu še niso pojasnjevali. Merilo za izbiro je cena enega kosa hitrega testa, ki vključuje DDV in vse ostale stroške, povezane z realizacijo javnega naročila. Če bo več ponudnikov ponudilo enako ceno, bo naročnik izbral ponudnika z žrebom. Izbrani ponudnik bo moral celotno naročilo izpolniti najkasneje do 1. decembra.

Pol milijona hitrih testov, ki jih je država za potrebe množičnega testiranja prebivalstva decembra v prvem velikem naročilu hitrih testov kupila od podjetja Majbert Pharm, je medtem že pošlo. Nedavno je tudi Združenje zdravstvenih zavodov Slovenije na podlagi skupnega javnega naročila več zdravstvenih ustanov za dobavo hitrih antigenskih testov izbralo Majbert Pharm.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija