BO POLICIJA KAZNOVALA VOZNIKE, KI SO ZAPUSTILI KRAJ NESREČE? To se je zgodilo danes po trčenju pri Kopru (VIDEO)

Kronika

Danes nekaj minut po 9.00 se je na hitri cesti pri Kopru zgodila hujša prometna nesreča, o kateri smo že poročali. Voznica se je peljala od Semedele proti Ljubljani po uvoznem kraku hitre ceste, nato pa z vozilom prečkala vozni pas in obračala polkrožno proti Izoli. Prišlo je do trčenja, v katerem sta bili poškodovani dve osebi. A kot je razvidno s posnetka nadzornih kamer, se vozila, ki so bila prva na kraju nesreče, sploh niso ustavila. Vozniki so obvozili kraj nesreče in se odpeljali dalje, ne da bi nudili pomoč.

V nesreči je bil voznik lažje poškodovan, voznica povzročiteljica pa huje. Odpeljali so jo v SB Izola in odredili strokovni pregled. Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

110. člen Zakona o pravilih cestnega prometa določa, da mora vsakdo pomagati pri prometni nesreči, če je treba pomagati poškodovanim oziroma rešiti človeška življenja, preprečiti ogrožanje drugih udeležencev cestnega prometa, preprečiti ali omiliti ekološko nesrečo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  12 .10. 2023 ob  19: 24
Veckrat sem bil na tecaju ozivljanja al opazoval ob strani...
Ne spomnem se na katerem tecaju je ucitelj omenu da ce ima clovek poskodbo hrbtenjace mu lahko naredis se vecjo skodo ce ga vleces ven al obracas
Tako da ce te zadane kap ti lahko pomagam ce ostanes vklescen v avtu ti lahko prinesem edino kozarec vode
hribi |  12 .10. 2023 ob  10: 25
Komentarji pod to novico kažejo v kakošno pozicijo nas je zakonodajalec pripeljal, da preden nekaj narediš moraš 20 x premisliti kakšne težave si boš nakopal. Pred 30 leti bi se ljudje stepli, kdo bo pomagal ponesrečencem.
alfa |  12 .10. 2023 ob  05: 48
-8
zakaj bi delali guzvo in verizno trcenje..?pa saj je voznik merkator kombi bil najbližji in je stal v varni poziciji torej lažje on pomaga s klicem resilca itd itd ,na avtocesti so prevelike hitrosti
Zvitalisica |  11 .10. 2023 ob  21: 36
10
Izredno tvegano se je na AC ustavljati, hitrosti so visoke, ustavljena vozila naredijo se vecjo zmedo, mimovozeci te lahko poberejo kot se je zgodilo pred leti na AC LJ-KP.
Poleg tega kljub temu, da smo vsi naredili prvo pomoc nismo usposobljeni in lahko naredimo veliko skodo, tudi usodno.
Vinjete so svinjsko drage, naj DARS kontrolira in gleda v kamere kaj se dogaja pa bo policija in resilec hitro na mestu nesrece. Ni moje, da skrbim za promet.
Šperjo |  11 .10. 2023 ob  21: 01
25
@vseved , ti nisi vseved , ti si * štupidić * ....... , če tako razmišljaš ,! pa predstavljaj si , da imaš ti prometno , ne moreš iz poškodovanega avtomobila , krvaviš ..... , lahko zagori ali karkoli .... in budale kot *vseved * gredo kar mimo .... lagano !!!!
vseved |  11 .10. 2023 ob  20: 10
-7
Zakaj pa bi jih morali kaznovat ? Če se danes ustaviš,dakomu pomaagaš tvegaš tožbo za povzročitev poškodb. Jaz se ne bi ustavil,to je delo policije in reševalcev.