BO PIVČEVA DANES USPELA PREPRIČATI POSLANCE? Pokazala naj bi račun za nočitev na Krasu

Slovenija

Ministrica za kmetijstvo in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec, ki se je znašla pod plazom očitkov zaradi nejasnih plačil gostovanj v službenem času, bo svoje junijsko gostovanje v podjetju Vinakras in v Izoli danes pojasnjevala poslanski skupini svoje stranke. Iz slednje prihajajo ostri toni na račun Pivčeve, od nje zahtevajo konkretna pojasnila.

Pivčeva se je zadnje tedne na tnalu znašla zaradi svojih junijskih gostovanj in plačila nočitev najprej v podjetju Vinakras, zatem pa še v Izoli. Na gostovanjih je prepletala službene obveznosti z zasebnim življenjem. O obeh gostovanjih vodi predhodni preizkus Komisija za preprečevanje korupcije (KPK).

Ministrica očitke zanika. Zagotovila je, da nikoli ni in ne bo izkoriščala položaja ministrice za koristi sebe ali svojih bližnjih. Poudarila je, da nikoli od nikogar ne bo sprejela od ničesar, "zaradi česar bi samo slabo spala, kaj šele izkoriščala svoj položaj".

V poslanski skupini pa od nje enotno zahtevajo konkretna pojasnila o ravnanjih, povezanih z junijskima obiskoma. "Če navedbe medijev držijo, potem bo to zelo težak nahrbtnik predsednice pri njenem nadaljnjem vodenju stranke," je že ocenil vodja poslanske skupine Franc Jurša.

Iz poslanske skupine sicer ni slišati naklonjenosti Pivčevi, a njihove enotne podpore ni imela niti na januarskem kongresu, na katerem je s stolčka odnesla dolgoletnega predsednika Karla Erjavca. Ali bo danes uspela prepričati poslance, je težko reči. Napovedala pa je, da jim bo pokazala tudi račun, ki ga je plačala za nočitev na Krasu.

Zadnjo besedo bo rekel verjetno svet stranke, ki bo po navedbah predsednika Tomaža Gantarja predvidoma med 20. in 27 avgustom. Pivčevi se sicer lahko zamaje stolček predsednice DeSUS, a iz poslanske skupine za zdaj ni znakov, da bi razplet lahko vplival na delo in obstoj vlade.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Motoviltz |  10 .08. 2020 ob  08: 50
Bo uspela prepričat ?
Vsakemu državljanu in državljanki je jasno, da je Pivčeva zavajala in govorila ne resnico.
Zakaj naj bi potem Markočič plačal njen račun iz svojega žepa, če odmislimo mutne posle z nekimi ruskimi "poslovneži".
Če bo DESUS uprizoril to farso s prepričevanjem, je jasno, da bo ostalo tako kot prej.
Pivčeva bi morala sama odstopit takoj, ko se je pojavil sum o okoriščanju javne funkcije v privatne namene.

kokodek |  10 .08. 2020 ob  08: 03
Je že vse pojasnila s sprenevedanjem, brezobzirnostjo, nadutostjo in laganjem. Upokojenci, ki so njeno volilno telo, so izigrani in ponižani!!!! Sicer je Pivec slaba reklama in predstavlja splošno delovanje pokvarjene oblasti !!!!!!!