BO KOSTIĆ LE PRIŠEL DO ŽELENE PLAŽE? Okolje Piran jo oddaja za vsaj 30 let v najem tik pred njegovim nosom

Piran

Okolje Piran je objavilo razpis, da išče najemnika za plažo pred lokalom Cacao v Portorožu. Znano je, da si hotel Kompinski v lasti znanega srbskega poslovneža Miodraga Kostića že dlje časa želi priti do svoje plaže, saj je kljub visokemu standardu poslednji portoroški hotel s petimi zvezdicami, ki je nima. Direktor piranskega Okolja Gašpar Gašpar Mišič poudarja, da portoroška plaža posluje z izgubo in da je treba dvigniti nivo ponudbe.

Okolje Piran išče najemnika za 2165 kvadratnih metrov peščene plaže v središču Portoroža, ki bi za najemnino plačeval 18.402 evra letno. Znano je, da si Kempinski že vse od prevzema hotela leta 2008 želi lastno plažo za svoje goste. Pobudo je poslal tudi novemu vodstvu Okolja Piran, kar nam je direktor Gašpar Gašpar Mišič tudi potrdil. Pred tednom dni je Okolje objavilo javni razpis za zbiranje ponudb za najem dela centralne plaže v Portorožu. Kot je za naš portal dejal Mišič:

"Plaža Portorož posluje z izgubo. Portorož kot turistična destinacija v zadnjih letih samo izgublja. Neprestano se pojavljajo neki pomisleki, medtem pa se svetovni turizem razvija in gre mimo nas. Razvila se je hrvaška Istra, Koper galopira v turističnem razvoju, Izola mu sledi, Portorož pa ne kaže tega zagona. Dvigniti je treba nivo ponudbe, urediti defekalni sistem, meteorne vode in postoriti še kaj. Najemnik bo moral vložiti v ureditev plaže predvideno okoli 350 tisoč evrov."

Na vprašanje, ali je Kempinski edini interesent, Mišič odgovarja, da so imeli še nekaj telefonskih klicev potencialnih interesentov.

Da so zainteresirani, so potrdili tudi v Kempinskem. "Že deset let razmišljamo, da bi imeli lastno plažo. Več pa za sedaj ne moremo komentirati," je povedala Petra Zierer iz marketinške službe Kempinskega.

Okolje Piran bo plažo dalo v najem za 20 let, z možnostjo podaljšanja za nadaljnjih deset let, po ceni 18.402 evra letno, ki se bo usklajevala z indeksom rasti življenjskih stroškov. Najemnino za prvi dve leti mora najemnik plačati ob podpisu pogodbe. Ponudbe sprejemajo do 4. novembra.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  02 .11. 2019 ob  08: 56
Počasi, vstrajno izginjati ta plaža.
Edino kar tam spada je igrišče odbojke na mivki.
Tu se že vidi dogovorjen prevzem dela plaže.
Sami jugoviči povsod.
Pako, Oljk, meduza, slaščičarne v začetku na koncu mesta in še ostali se širijo na promenado in javno plažo.
Vsi se lepo širijo, širijo, širijo?
Kar tako. A ne GeniojQuery112307579988120924628_1572680057853
Edini ki je moral spakirati je bila Kanela.
Gaspariju se zdi to uredu.
On samo nadaljuje z bivšo politiko in to je?
Predati javne površine, jugovičem.
Pod pretvezo, da se ne splača.
Genio zaradi Kanele si ti postal župan. Ne pozabi to.
Tako je tudi kanal Fazan pristal v rokah Marine.
In to se bo zgodilo tudi z potokom Jernej.
Genio zaradi Kanele in podpore proti taki rabi javnih površin si bil izvoljen..... Si razumel...
Genio ne zaupaj Gaspariju in kosovaru......
Lp