BO DANES KONEC ŠPEKULACIJ? Erjavec se bo sestal s poslanci DeSUS in SD

Slovenija

Predsednik DeSUS in potencialni kandidat za mandatarja za sestavo nove vlade Karl Erjavec se bo danes sestal tudi s poslanci DeSUS. Od njih pričakuje podpise pod predlog konstruktivne nezaupnice, ki jo namerava s strankami KUL vložiti v petek. Poslanci DeSUS, ki od izstopa stranke iz koalicije večinsko molčijo, naj bi se najprej pogovorili sami.

Karl Erjavec

Opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB, združene v KUL, z Erjavcem za zdaj še nimajo zagotovljenih 46 glasov, nujnih za padec vlade Janeza Janše. Erjavec, ki se bo danes sestal tudi s poslansko skupino SD, pod predlogom nezaupnice pričakuje 43 podpisov, vključno s štirimi poslanci svoje stranke.

Kako bodo ti ravnali, bo morda znano danes. Vse od izstopa stranke iz Janševe koalicije sicer večina poslancev DeSUS molči in s tem pušča odprta vrata špekulacijam o svojem ravnanju, tako pri tajnem glasovanju o nezaupnici kot pri odnosu do Janševe vlade v primeru neuspeha nezaupnice.

Janez Janša

Po nekaterih informacijah utegnejo kot konstruktivna opozicija sodelovati z Janševo vlado, v kateri po izstopu DeSUS še dela tudi minister za kmetijstvo iz strankinih vrst Jože Podgoršek.

Poleg glasov poslancev DeSUS bi stranke KUL za uspeh konstruktivne nezaupnice morale pridobiti tudi nekaj glasov poslancev SMC. Ta stranka je sicer pred nekaj dnevi ponovno sporočila, da Erjavca za mandatarja ne bodo podprli, da pa ostaja SMC ob provokacijah SDS odprta za sodelovanje z vsemi.

Zdravko Počivalšek

V Levici po besedah koordinatorja Luke Mesca računajo, da ne bodo vsi poslanci SMC ravnali tako, kot predvideva njihov predsednik Zdravko Počivalšek, ampak bodo izkoristili svojo ustavno pravico, da ravnajo po lastni vesti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  12 .01. 2021 ob  09: 18
-2
Iz te moke ne bo kruha. Še nikoli se ni z tako lahkoto kradlo kot sedaj , zato Počivalšek, Tonin, Jelinčič in ostali ne bodo kar tako zapustili stolčkov.