BMW ZA PRIZORIŠČE SNEMANJA IZBRAL SLOVENSKO ISTRO: Vznemirljivo, še ne videno prizorišče, ki je ponudilo atraktivno sceno, so našli v Kopru (VIDEO)

Koper

V Luki Koper se lahko pohvalijo. Koprsko pristanišče je bilo namreč izbrano za snemanje videospota, v katerem je BMW predstavil nova modela vozil M3 in M4. Nočno snemanje je bilo velik izziv za vse, predvsem zaradi nevihte, ki je prihajala z morske strani, pravijo v Luki, ki si od oglaševalske akcije obetajo dodatno promocijo.

Videospot za nova modela vozil BMW so v Luki Koper posneli v noči s 23. na 24. september, trajalo pa je okoli 12 ur, nam je povedal luški tiskovni predstavnik Sebastjan Šik. "BMW je za svoja nova modela M3 in M4 iskal vznemirljivo, še ne videno prizorišče, ki bi ponudilo atraktivno sceno in hkrati dovolj prostora za prikaz voznih sposobnosti novih modelov," pojasnjuje Šik, ki pravi, da je bila poleg tega za naročnika pomembna tudi diskretnost, saj nova modela še niso predstavili javnosti, zato je bilo fotografiranje ali snemanje vozil s strani nepooblaščenih oseb strogo prepovedno.

V Luki Koper so se pobudi za sodelovanje pri globalni oglaševalski akciji BMW-ja z veseljem odzvali, ker je BMW ena od njihovih pomembnih strank na avtomobilskem terminalu. Poleg tega si od tega obetajo tudi dodatno, mednarodno promocijo, pravi Šik in dodaja, da vseh podrobnosti snemanja še ne morejo izdati, saj pri BMW pripravljajo tudi reportažo o zakulisju. "Lahko pa povemo, da je bilo nočno snemanje velik izziv za vse, predvsem zaradi nevihte, ki je prihajala z morske strani. Ta je sicer poskrbela za odlično kuliso, pristanišče pa je na srečo zaobšla."

Who is faster?

M3 vs. M4 Competition: Watch the thrilling race between the two legends. BMW M3: Fuel consumption in l/100 km (combined): 10.8. CO2 emissions in g/km (combined): 248. BMW M4 Competition: Fuel consumption in l/100 km (combined): 10.2. CO2 emissions in g/km (combined): 234. Further information: www.bmw.com/disclaimer.

Posted by BMW M on Friday, October 9, 2020

Tako zahtevanega snemanja v koprskem pristanišču niso izvedli prvič

Leta 2014 je svoj videospot za evrovizijsko pesem v Luki Koper posnela tudi Tinkara Kovač, in sicer na premogovnem terminalu. Volkswagen je pred leti snemal oglas za svoja dostavna vozila. Kontejnerski terminal koprskega pristanišča je nastopil tudi v reklami za Nutello, pa v nekaj tujih televizijskih oziroma filmskih produkcijah (TV serija Mcmafia in TV serija Južni vetar).

"Povpraševanje za taka snemanja je veliko, vendar smo pri izboru precej zadržani, saj to od nas terja zelo veliko prilagajanja operativnemu delu v pristanišču ter seveda zagotavljanju varnosti. Običajno gre pri tako velikih projektih za velike snemalne skupine. Za oglas BMW  je bilo na sceni več kot 50 ljudi, pa reševalno vozilo, luški varnostniki in gasilci," je še pojasnil Šik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kjessi |  13 .10. 2020 ob  01: 00
Zakaj bi pa Luka morala objaviti, koliko so ji plačali? In ne nazadnje BMW izvaža preko luke.
Tom |  12 .10. 2020 ob  18: 43
Komšo@, preberi si članek o snemanju reklame za novega Ferarija na obalni cesti in članek o snemanju reklame za Jaguarja v Ljubljani, kjer je bila navedena tudi cena za tovrstno snemanje v Sloveniji! Glede na tvoj dvom in malce poroga v tvojem zapisanem ne gre dvomit, da bo tvoja radovednost potešena, saj sem prepričan, da boš s svojim znanjem in prepričanjem v svoj prav, z lahkoto našel zapis, ki te bo prepričal, da boš potem tudi verjel!
Prognostik |  12 .10. 2020 ob  17: 41
@Tom, lahko navedeš še tri osebe, poleg tebe, katerim je znano, da prestižne avtomobilske znamke izbirajo Slovenijo zaradi majhnih stroškov snemanja? Ker praviš da je znano....
Tom |  12 .10. 2020 ob  16: 52
-3
Se upa Luka Koper pred širno javnostjo pohvaliti tudi z vsoto, ki so jo prejeli za snemanje? Znano je, da prestižne avtomobilske znamke (Ferari, Jaguar, BMW, ..... ) izbirajo Slovenijo zaradi majhnih stroškov snemanja, kar zadeva plačilo za kraj snemanja!