BLIŽA SE SVETOVNI DAN ŽIVALI: V Obalnem zavetišču nov dom išče kar nekaj zapuščenčkov

Koper

V ponedeljek, 4. oktobra, se bomo po vsem svetu še posebej spomnili na naše štirinožne prijatelje. Od leta 1932 namreč obeležujemo Svetovni dan živali. Na ta dan je prav, da še posebej razmislimo o živalih in našem sobivanjem z njimi. Ljudje namreč še vedno ne skrbijo pravilno za svoje in druge živali, v nekaterih primerih pa jih tudi zapustijo in prepustijo nemilosti ali celo mučijo.

V Obalnem zavetišču za živali sporočajo, da je trenutno kar nekaj nikogaršnjih muck in psičkov, ki iščejo dom za vedno. Marita je mucka, ki je v zavetišče prišla s hudo infekcijo oči, zato je ostala samo z enim, na katerega pa vidi zelo slabo. Zaradi slabšega vida, potrebuje posebne pogoje bivanja (voda, hrana in wc vedno na istem mestu). Ker slabo vidi, je nekoliko plašna, ko človeka spozna, pa postane zelo, zelo cartljiva in prijazna mucka. Zanjo iščejo umirjeno in potrpežljivo družino, saj bo na začetku potrebovala nekaj časa, da se navadi na novo okolje. V družini bi najraje bila edina mucka.

Med psički je Mila tista, ki že kar nekaj časa išče nov dom. Gre za 12-letno mešanko, ki so jo v zavetišče sprejeli že leta 2016. Potem, ko so uspešno poiskali dom vsem mladičkom, je Mila ostala sama. Ima zelo simpatičen karakter – zelo je ljubeča in cartljiva, a hkrati precej živahna in energična. Je že malce starejša psička, zato nima najrajši dolgih sprehodov. Kljub temu da jo je bilo na začetku zelo strah povodca, se je s časom nanj privadila. Zelo radi bi ji poiskali dom, v katerem bi lahko na novo zaživela.

V Obalnem zavetišču so dosegljivi vse dni v tednu med 7. in 18. uro. Lahko jih pokličete na 080 88 49 ali jim pišete na zavetisce@marjeticakoper.si. Pred obiskom zavetišča je obvezna predhodna najava in določitev termina za obisk oziroma ogled muck in psičkov.