BLIŽA SE PETA FUTURISTICA: Gostje bodo spregovorili o izzivih in priložnostih dela v mednarodnem turističnem okolju

Piran

UP FTŠ Turistica je v letu 2020 dopolnila 25 let delovanja na področju raziskovanja, razvoja in izobraževanja v turizmu. Četrt stoletja obstoja kot vodilna turistično izobraževalna institucija v slovenskem prostoru bodo obeležili z izvedbo projekta 5X5 Turistica (pet spletnih dogodkov - FuTuristic), kjer bo pet izbranih Alumnov fakultete spregovorilo o prihodnosti trajnostnega razvoja turizma. Vsebine spletnih FuTuristic bodo vezane na področja trajnostnega razvoja destinacij, trendov v hotelirstvu, ustvarjanju turističnih doživetij, organizaciji prireditev, marketinga in medijev ter pomenu mednarodnega povezovanja za razvoj znanja za potrebe turizma.

V peti in zadnji FuTuristici z naslovom "TURISTICA IN SVET: V iskanju kariernih priložnosti v tujini"  bodo gostili pet članov Alumni kluba UP FTŠ, s katerimi se bodo pogovarjali o izzivih in priložnostih dela v mednarodnem turističnem okolju. Izbrani  govorci so po zaključenem študiju na Fakulteti za turistične študije Turistici svoje izzive in priložnosti poiskali v mednarodnem okolju.

Pogovor bo ponudil odgovore na številna vprašanja povezana z zaposlitvijo v turističnem sektorju v tujini, kaj so glavne ovire in kaj prednosti življenja in dela v mednarodnem okolju. Rdeča nit projekta 5x5 Turistica je pogovor o prihodnosti turizma, zato bodo goste vprašali o njihovi prihodnosti delovanja v mednarodnem okolju oz. vračanju nazaj v Slovenijo. Del pogovora bo vezan tudi na razloge odhoda v tujino, zakaj so tam ostali in kaj bi priporočali tistim, ki razmišljajo o karieri v turističnem sektorju v tujini.

Izbrani govorci bodo svoje mednarodne izkušnje delili za različna področja dela (hotelirstvo, križarke, letalska industrija in potovalna dejavnost). Poseben poudarek bo pogled iz tujine na razvoj turizma v Sloveniji ter prihodnosti globalnega turizma po svetovni pandemiji covid-19. Gostili bodo: Janjo Štokelj (HILTON, UK), Tanjo Jelerčič (ROYAL GULF, DUBAI), Petra Plejiča (ANANTARA DUBAI, UAE), Marušo Galič (HR PROFESSIONAL, UK) in Simono Knez (CELEBRITY CRUISES, USA).

Peta FuTuristica z naslovom: "TURISTICA IN SVET: V iskanju kariernih priložnosti v tujini", ki jo bosta moderirala doc. dr. Miha Lesjak in izr. prof. dr. Dejan Križaj, bo v torek, 15. junija, ob 17. uri.

Več informacij in prijave najdete na tej povezavi