BLISKOVIT POŽAR JE ZA SEBOJ PUSTIL PRAVO RAZDEJANJE: Stanovalce bodo nastanili v portoroški hotel (FOTO)

Kronika

Včerajšnji požar, ki je nekaj minut po 16.00 izbruhnil v drugem nadstropju večstanovanjske hiše v Piranu, nad gostilno Delfin, je za seboj pustil razdejanje. Sedem stanovalcev in gasilca, ki je doživel temperaturni šok, so prepeljali v izolsko bolnišnico. Požarišče sta si sinoči ogledala piranski župan Đenio Zadković in poveljnik piranske civilne zaščite Robert Zirnstein.

40 gasilcev in prostovoljnih gasilskih društev Piran in Sečovlje ter dežurna brigada koprskih poklicnih gasilcev se je včeraj popoldne spoprijela z obsežnim požarom, ki je zajel hišo v Piranu na Kosovelovi ulici. Ogenj naj bi izbruhnil v drugem nadstropju in se tako bliskovito razširil, da so ostali v tretjem nadstropju ujeti stanovalci – par z dvema otrokoma. Ujeta sta ostala tudi njihova soseda.

Mati z otrokoma se je zaprla v kopalnico. Ogenj je bil tako močan, da je prebil celo lesen strop, ki ločuje nadstropji. Na srečo, je gasilcem uspelo pravočasno rešiti vseh sedem stanovalcev, ki so jih prepeljali v izolsko bolnišnico.

V bolnišnici je končal tudi gasilec, ki je doživel temperaturni šok.

Kot so že včeraj sporočili s piranske občine, bodo stanovalcem, ki so ostali brez strehe nad glavo, omogočili bivanje v portoroškem Boutique hotelu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija